Fortsatt kampvilje i Alta Høyre tross medlemsflukt etter sykehussaken

Lokallaget har ikke tenkt å gi seg, sier Høyre-lederen i Alta. Nå vil partiet at sykehusklinikkene i Finnmark skal underlegges UNN i Tromsø.

Laila Davidsen og Vanja Terentieff

POSITIV: Daglig leder på Høyres Nord-Norge-kontor, Vanja Terentieff fulgte medlemsmøtet til Alta Høyre på onsdag. Hun fikk et inntrykk av at ting ikke er så svart i lokallaget. Det samme inntrykket sitter leder Laila Davidsen igjen med etter møtet.

Foto: Erlend Hykkerud / NRK

Alta Høyre gjennomførte medlemsmøte på onsdag der hovedtema for møtet var partiets framtid. Lokallaget har opplevd stor medlemsflukt etter at det ikke ble utredning av sykehusstrukturen i Vest-Finnmark.

15 medlemmer deltok på møtet onsdag, som ifølge lokallagsleder Laila Davidsen hadde en positiv tone, selv om frustrasjon blant medlemmene har vært stor.

– Det er ikke tvil om at medlemmene var frustrert og usikker på hvordan vi skal komme videre. Vi hadde en ufiltrert debatt. Alle fikk luftet sin frustrasjon og de kom med innspill til hvordan vi kan komme videre. Jeg sitter med inntrykk av at det er en kampklar gjeng som ikke har tenkt å gi seg i denne saken. Det synes jeg som leder er veldig betryggende, sier Davidsen.

Medlemsmøte Alta Høyre

15 PÅ MØTET: Det er mange som har meldt seg ut av Alta Høyre den siste tiden, men lokallagets framtid er lysere enn signalene var for noen dager siden.

Foto: Erlend Hykkerud / NRK

Vil ha UNN som felles helseforetak

Davidsen er klar på at Alta Høyre nå trenger å bli hørt av partiet sentralt. De skal sende innspill og spørsmål til partiets ledelse.

– Nå trenger vi å bli lyttet til i Høyre sentralt. Vi har en del innspill om hvilke forventninger vi har. Høyre sentralt er nøkkelen for at vi skal beholde optimismen som medlemmene viste på dagens medlemsmøte, sier lederen i Alta Høyre.

Alta Høyre tar nå sykehusdebatten inn i regionreformdebatten. De mener at klinikkene i Alta, Hammerfest og Kirkenes bør underlegges UNN, som man i dag har gjort i Narvik og Harstad.

– Et konkret innspill til Høyre sentralt er at UNN blir det felles helseforetaket for Troms og Finnmark, sier Davidsen.

Godt engasjement

Daglig leder Vanja Terentieff på Høyres Nord-Norge-kontor fulgte onsdagens medlemsmøte i Alta Høyre.

Terentieff har blant annet diskutert situasjon i lokalpartiet med tanke på sykehussaken Hun mener situasjon i partiet ikke er helt svart, etter onsdagens møte.

– I Høyre er vi skrudd sammen nedenfra og opp. Alta Høyre har gitt klart og tydelig beskjed om at de vil ha svar på noen spørsmål, og det tar jeg med meg videre, sier Terentieff.