NRK Meny
Normal

Foreldre orientert i dag: Ingen mistanke om overgrep mot barn

En barnehageansatt i Finnmark er siktet for nedlasting av overgrepsbilder av barn. I dag ble foreldrene orientert av politi og et kriseteam.

Østfinnmark politidistrikt, politihuset i Kirkenes

Mannen er pågrepet i Øst-Finnmark. Her er hovedkontoret for politiet i Finnmark, i Kirkenes.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Politiet beroliget forsamlingen med at de ikke har mistanke om at mannen skal ha forgrepet seg på barna, forteller rådmannen i kommunen til NRK.

– Vi har hatt et foreldremøte hvor foreldre til samtlige barn var med. De er godt orientert, sier rådmannen.

Fredag ble en mann i 30-årene siktet for nedlasting av overgrepsbilder av barn. Mannen jobber til daglig i en barnehage i Øst-Finnmark. Mannen har erkjent deler av siktelsen.

– Ingen grunn til bekymring

Rådmannen opplyser at kommunen har, etter at saken ble gjort kjent, blitt kontaktet av en rekke bekymrede foreldre. De har spurt om de vil bli innkalt til møte.

– De foreldrene som ikke har blitt kontaktet til nå, har ingenting å frykte, sier rådmannen.

Politiet har informert kommunen om at overgrepsbildene ikke er lastet ned med barnehagens utstyr.

Rådmannen har ikke kjennskap til andre bekymringsmeldinger om den siktede.

– Etter det vi vet har ikke mannen tidligere hatt andre jobber som kan utløse bekymring, sier rådmannen.

Vurderer nye avhør

Politiet fikk kjennskap til mannen etter et tips. Her fremkom et internt notat der det kom frem mistanke om nedlasting av seksuelle overgrep mot barn over internett.

– Det som gjenstår nå er oppfølgingen av avhørene han har gjennomgått, så vil ha bli løslatt senere på dagen, sier politiinspektør John Kåre Olsen.

Politiet mener det ikke at er grunnlag for bevisforspillelse, og har beslaglagt mannens PC og harddisker. Politiet vil følge opp med analyser av det beslaglagte materialet. Mannen vil senere bli innkalt til et nytt avhør.

– Siktede har samarbeidet med politiet og legger opp til at han skal samarbeide godt med oss i tiden fremover også, sier han.

Opprettet kriseteam

Mannen sitter fredag ettermiddag fortsatt i varetekt hos politiet. Politiet ønsker ikke å gå ut med hvilken kommune mannen tilhører, på grunn av faren for identifisering av den tiltalte, pårørende og berørte.

Kommunen har opprettet et kriseteam.

– Da vi ble kjent med at det var en barnehageansatt som var siktet for dette forholdet, lyste varsellampen. Derfor tok kriseteamet kontakt med den aktuelle barnehagen for å samle informasjon, sier rådmannen.

Kommunen vil følge saken opp saken, sier rådmannen.