FlyViking kansellerer flere flyvninger

Det nyoppstartede flyselskapet melder kanselleringer i dag og de nærmeste dagene.

FlyViking sin første flyvning

FlyViking parkert ved Hammerfest lufthavn etter jomfruturen på mandag.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

To døgn etter første flytur melder FlyViking på Facebook at de er nødt til å kansellere flere flyvninger på grunn av oppstartsutfordringer.

– Det som har skjedd er at en pakning røk og vi fikk en liten oljelekkasje. Vi setter sikkerheten i høysetet og har valgt å reparere skaden før vi tar av igjen, sier Ola Giæver som er styreformann i FlyViking.

Skrur hele natten

FlyViking har foreløpig kun ett fly i arbeid. Det andre flyet blir klart over helgen.

Dermed blir passasjerer som har booket billett flyttet til andre avganger. Dersom det ikke passer, lover selskapet å betale tilbake billettpris og kompensere for de ulempene som endret reise medfører.

– Vi skal ivareta våre kunder på beste måte og vi jobber intenst for å komme à jour med ruteplanen. Vi får inn en del med et fly klokken elleve og skal skru hele natta. Vi håper og forventer å ha flyet klart i morgen tidlig, sier Giæver.

Flyviking på Facebook
Foto: Flyviking på Facebook

Skal skaffe flere fly

Det nye, nordnorske flyselskapet FlyViking startet mandag med ruteflyvninger mellom Tromsø, Hammerfest og Bodø.

På sikt håper flyselskapet å utvide tilbudet også til Vadsø, Kirkenes, Mo i Rana, Sandnessjøen, Brønnøysund, Ørsta/Volda og Oslo. Planen er å skaffe 5–6 nye fly i løpet av året.

Det siste året har NRK fulgt Ola Giæver og hans nyoppstartede flyselskap FlyViking tett og laget en dokumentarserie på nett. Den finner du her.

Ola Gjæver

Eier og kaptein Ola Giæver på utsiden av flyet ved lufthavna i Hammerfest etter jomfruturen.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK