Flere veger åpna etter uværet - men det er mer i vente

Det begynner å bli kjørbart igjen i Finnmark etter at julenatta var temmelig rufset flere steder. Men det er mer uvær i vente fra i kveld.

Brøyting
Foto: Allan Klo / NRK

Statens vegvesen melder om flere vegåpninger i Finnmark 1. juledags formiddag. Det går med andre ord an å ta seg fram igjen etter ei delvis urolig julenatt, i hvert fall værmessig.

Du kan følge all veginformasjon fortløpende på nrk.no/trafikk

Mer uvær i vente

Laster Twitter-innhold

Men uværet i nord ser ikke ut til å gi seg med det første. Meteorologisk institutt har sendt ut følgende OBS-varsel for Nordland, Troms og Kyst- og fjordstrøkene i Finnmark:

Fra fredag kveld ventes vanskelige kjøreforhold i Nordland, Troms og Finnmark på grunn av perioder med nordvestlig liten storm og overgang fra regn og sluddbyger til snøbyger.

Fra natt til lørdag og lørdag morgen ventes lokalt kraftige vindkast mellom 25-30 m/s i Lofoten og Vesterålen.

Fredag ventes risiko for høy vannstand, estimert 50-60 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene på strekningen Rørvik-Vardø. Lørdag ventes risiko for høy vannstand, estimert 50-60 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene på strekningen Hammerfest-Vardø. Mer informasjon finnes på sehavniva.no

Båtsfjordfjellet

Båtsfjordsfjordfjellet ble åpna igjen i morges, men det er mer rufsevær i vente det kommende døgnet.

Foto: Stian Strøm / NRK

For Finnmark sin del kommer vinden til å øke på fra sør- og sørvestlig frisk bris i dag til nordlig liten kuling fra i kveld. Den kommer med sludd og snøbyger.

I morgen, andre juledag, blir det periodevis sterk kuling og kan hende liten storm. Fra om ettermiddagen minker vinden til nordvestlig frisk bris med snøbyger. Det blir nordvestlig liten kuling på Finnmarksvidda også, melder Meteorologisk institutt.

Les også: Hvor mye snø er en millimeter nedbør?

Julesnøen er på veg: Nå blir det hvit jul i hele Norge