NRK Meny
Normal

Fisketurister gikk ut fra Gjesvær: Druknet etter kantring

Tre tyske fisketurister er funnet omkommet etter at båten de satt i, gikk rundt i området ved Gjesværstappan i Nordkapp kommune.

Båtkantring utenfor Gjesvær

KANTRET: Her er båten, en Aquasport 222, som kantret nord for Gjesvær lørdag. Tre fisketurister omkom i ulykken.

Foto: Allan Klo

Det melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Meldingen om ulykken kom klokka 20.08. Det ble iverksatt søk, og alle de tre som var savnet, ble funnet døde.

– Vi fikk inn melding klokken 20.08 om at en båt med fisketurister skulle ha gått ned, og at det skulle være tre personer i havet. Vi sendte da ut to helikoptre fra Banak i Lakselv og Hammerfest, samt redningsskøyta «Gjert Wilhelmsen».

Laster kart, vennligst vent...

Tyske turister

– I løpet av relativt kort tid hadde personen som meldte fra funnet stedet der båten lå og fløt med kjølen i været. Vi fant samtlige tre omkommet i sjøen, og disse er på vei inn til Hammerfest lørdag kveld, sier Frode Iversen, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Alle tre er tyske fisketurister i 60-årene, bekrefter politiet søndag.

Gjesvær

POPULÆRT: Gjesvær på Magerøya er populært blant utenlandske fisketurister.

Foto: Knut-Sverre Horn

Søndag ble havaristen fraktet inn til Hammerfest. Båten, en Aquasport 222 med en 140 hestekrefters motor, skal nå undersøkes av Statens havarikommisjon og politiet.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Kaptein på redningsskøyta «Gjert Wilhelmsen», Gunleif Westermann, sier til NRK at det var godt vær, men litt tung sjø i området der ulykken skjedde.

Starter med undersøkelser

«Gjert Wilhelmsen» er stasjonert i Havøysund. Ulykken skjedde like øst for Gjesværtappan, opplyser Westermann.

Ifølge Aftenposten hadde fisketuristene leid båt i Gjesvær på Magerøya, et populært sted for utenlandske havfiskere. Ulykkesstedet ligger rett nord for Gjesvær.

Havarikommisjonen og politiet er informert om ulykken og er i gang med sine undersøkelser, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NRK. Båten skal være en mindre fritidsbåt, opplyser redningsleder Rune Danielsen.