Finneren av teltet i Sør-Varanger, er vinneren

Søndag 10. september blir det skattejakt på et hemmelig sted i Sør-Varanger, når Friluftslivets uke avsluttes med Teltjakten 2017.

Telt

I morgen blir det teltjakt i Sør-Varanger.

Foto: Bjørn Tore Moen / Norsk Friluftsliv

Søndag settes det ut ti telt på ulike steder i Norge, blant annet i Sør-Varanger. Finner man teltet, er man med i trekningen av å vinne det. Målet er å få flest mulig ut på tur.

– Er det en dag man burde pakke tursekken og komme seg ut, så er det nå på søndag, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam.

Avslutter Friluftslivets uke

Det er tredje året på rad at det arrangeres teltjakt. Gjennom uken har det blitt sluppet hint på Facebook-eventet «Teltjakten 2017», slik at man kan gjette seg frem til hvor man tror teltet blir satt opp søndag.

– Teltjakten ble arrangert første gang under Friluftslivets år i 2015, og var så populært, at vi har fortsatt å arrangere denne skattejakten for å markere avslutningen på Friluftslivets uke. Grunnen til at Teltjakten er så populært, er nok at det er minst like spennende for voksne, som for barn, sier Kvam.

I Sør-Varanger står Sør-Varanger Turlag for arrangementet.

Ikke om å gjøre å være først

Det er ikke om å gjøre å være førstemann til å finne teltet, ifølge Norsk Friluftsliv. Teltet står oppe mellom klokken 10 til 14 på søndag.

– Teltene kommer til å bli plassert på steder som det er lett å finne frem til. Vi legger opp til at familier med små barn også skal kunne ta turen. Ønsket er at flest mulig skal komme seg ut denne søndagen, sier Kvam.