NRK Meny
Normal

Finn-Hågen Krogh gikk raskest av alle

Tverrelvdalingen gikk inn til en tredjeplass under jaktstarten i Tour de Ski, og er også nummer tre sammenlagt.

Finn Hågen Krogh

Etter en skuffende niendeplass under tremila, har Krogh kommet seg opp på pallen etter at han kom inn som nummer tre i jaktstarten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby har vært suveren så langt i Tour de Ski, og leder soleklart etter tre etapper. Under søndagens jaktstart kom han først i mål, men var ikke like fornøyd med dagens bragd.

– Det var ikke fantastisk, men jeg forsvarte meg bra. Jeg gjør et møkkaløp, jeg kjente definitivt de to foregående dagene i beina. Det var ikke noe sprut, sier Sundby.

Gikk raskere enn Sundby

– Jeg merker at det er hårfine marginer mellom en dårlig og en god dag i Tour de Ski. Det er umulig å spå dette, for det skal ikke mye til å tape et minutt. Det er dritfascinerende, sier Sundby.

En som derimot fikk opp tempoet var Finn-Hågen Krogh fra Alta. Han gikk raskere enn alle, og 25 sekunder raskere enn Sundby. Han havnet til slutt på en tredjeplass i løpet, 30 sekunder bak Petter Northug som tok andreplassen.

Tredjeplass sammenlagt

Sundby på første, Northug på andre, og Krogh på tredje ble altså pallplasseringen på jaktstarten, men også sammenlagt så langt i Tour de Ski.

Sammenlagt er Krogh nå 2 minutter bak Sundby.

Tidligere i touren har Krogh en tredjeplass i sprinten som gikk fredag, og en niendeplass på lørdagens tremil.