NRK Meny
Normal

Finjord etter ny storseier: – Dette gir oss en veldig trygghet videre

Etter en overbevisende seier mot Wales i går kveld har kvinnelandslaget vunnet alle sine tre kamper 4-0 med Roger Finjord som landslagstrener.

Roger Finjord

Loppaværingen Roger Finjord er fornøyd med sine tre første kamper som landslagstrener.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det er ett ord vi bruker, og det handler om å fullføre. Vi ønsker å fullføre alt vi gjør, om det er en trening, eller om det er en møte med gruppediskusjoner. Vi skal stå på og være dønn til stede helt til det er slutt, sier Finjord.

Wales la seg dypt fra start av på Color Line Stadion i Ålesund. Dermed var det viktig at Norge var tålmodig med ball, mener landslagstreneren.

– Vi møtte et lag som er ekkelt å spille mot. De ligger veldig lavt med mye folk, selv om de ligger under 2-0. De har ingen ønske om å presse høyt. Da må vi være nøye med ball, og det klarer vi i perioder, sier Finjord

Terping på etablert angrep

Ada Hegerberg

Ada Hegerberg jubler etter å ha headet inn 2-0 målet som var en av mange flotte scoringer i Ålesund i går.

Foto: EkornesvÂg, Svein Ove, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Etter 4-0 borte mot Skottland i en privatlandskamp og 4-0 borte mot Kasakhstan i den første kampen i EM-kvalifikasjonen, føyer kveldens kamp seg i en rekke av solide resultater.

Likevel mener Finjord at det fortsatt er mye å gå på, og at full fokus på landslagstreningene vil få ut potensialet som bor i landslaget.

– Vi blir stadig bedre i det offensive spillet. Med bedre øving og terping i lag skal vi bli enda bedre på dette. Da synes vi at vi har et lag med potensial til å kunne skape noen gode og stolte øyeblikk for det norske folk, sier Loppaværingen.

– Gir en trygghet videre

Dette var den siste landslagskampen dette året. De gode resultatene de tre siste kampene gir en trygghet i landslagsgruppa i inngangen av neste år og videre EM-kvalifisering mener Finjord.

– Når Maren Mjelde setter inn det frisparket og 4-0 helt på slutten er det et godt punktum for landslagsåret 2015, og gir samtidig forventninger til det som kommer neste år

Også blant landslagsspillerne er fokuset om å fullføre kamper og EM-plass krystallklar.

– Vi skal til EM, og vi vil hevde oss der. Da er det viktig at vi får kontroll på disse kampene tidlig, slik at vi slipper å surre det bort på noe tull, sier Andrine Stolsmo Hegerberg.

Med 6 poeng og 8-0 i målforskjell etter to kamper topper Norge kvalifiseringsgruppa foran Østerrike. EM spilles i Nederland i 2017.

Se Norges fire scoringer mot Wales:

Isabell Herlovsen gjør 1-0 til Norge mot Wales.
Ada Hegerberg gjør 2-0 mot Wales
Isabell Herlovsen scorer sitt andre mål mot Wales
Maren Mjelde gjør 4-0 mot Wales.