Fikk russebilen ramponert like før 17. mai

Gjennom hele russetiden har russebilene i Alta blitt utsatt for kasting av egg, dopapir og stein. Natt til søndag toppet det seg med at en av russebilen ble ramponert.

Rave Cave

Jentene i russebilen Rave Cave i Alta fikk en trasig opplevelse på slutten av russefeiringen. Alt av lys- og lydanlegg er røsket løs og ødelagt. Fra venstre: Marion Ulriksen, Erle Elisabeth Haldorsen og Astrid Engnes.

Foto: Privat

– Alt av elektrisk utstyr, lyd- og lysanlegg var ødelagt. Ledningene er røsket av. Bare anlegget er verdt 50.000 kroner. Å se alt ligge slengt, nei, de har vært der bare for å ødelegge, sier rødruss Erle Elisabeth Haldorsen i Alta.

Sammen med de seks andre jentene på russebilen Rave Cave ble det en trasig pinsehelg og avslutning på russetiden.

På morgenkvisten søndag har nemlig uvedkommende brutt seg inn i den låste bilen og ramponert alt innvendig. Særlig ille har det gått utover det elekrtiske anlegget. Da hærverket ble oppdaget måtte brannvesenet tilkalles for å kople ut det elektriske anlegget. Dette på grunn av brannfare.

Det var Altaposten som omtalte saken først.

Var på grillfest

Russejentene hadde vært med resten av Alta-russen på grilling i Tollevika i Alta, et populært turområde i byen, natt til søndag. I femtiden på morgenkvisten forlot de stedet og lot bilen stå igjen.

– Vi var de eneste som lot bilen stå igjen. Vi var skeptiske, men låste bilen og håpet den skulle stå trygt. Det skal ikke være nødvendig å sitte vakt for en bil som er parkert. Jeg synes det er sykt, egentlig, sier Haldorsen.

Få timer senere skal jentene ha fått beskjed om at bilen var ramponert.

– Det var ikke et pent syn, sier hun.

Vil ha tips

Ifølge russejentene er de kontaktet av vitner, og de håper politiet klarer å finne de skyldige.

– Vi ønsker å finne ut hvem det er. De skal ikke gå rundt og tro at dette er greit, sier Haldorsen.

Jentene har nemlig lagt ned mye penger og dugnadsinnsats i bilen. Det hadde de håpet å få noe igjen for når bilen skal selges etter russefeiringen.

– Vi kjøpte den for 45.000 kroner. Vi har vært på verksted for å få den godkjent, og jobbet utrolig mye for å få sponsorer, sier Haldorsen.

Under priskåringen av årets russebiler i Alta fikk jentene i Rave Cave prisen for beste anlegg.

Mye hærverk på russebiler

Erle Elisabeth Haldorsen

Erle Elisabeth Haldorsen.

Foto: Privat

Ifølge Haldorsen har det vært mye hærverk på russebilene i Alta gjennom hele russetiden.

– Eggkasting, tusjing, dopapir, alt mulig rart. Det er ikke greit på noen måter. Greit nok at vi er russebil, og at vi er røde og synlige, men vi er fortsatt en vanlig bil, sier hun.

Nå har jentene et håp om å få fikset bilen nok til å berge 17. mai.

– Vi ønsker å rulle i toget, selv om den ikke har anlegg. Det er det viktigste nå, sier hun.

Politiet har vært på åstedsundersøkelse på stedet. Ifølge operasjonsleder Eirin Hansen Abuukar i Finnmark politidistrikt venter politiet på en anmeldelse i saken.

Politiet har foreløpig mottatt tips på to personer som kan stå bak ugjerningen.