NRK Meny
Normal

Får millioner til turnhall

Hammerfest kommune tildeles 4 millioner kroner til bygging av turnhall i tilknytning til Isbjørnhallen.

4 millioner til turnhall

Hammerfest turnforening er strålende fornøyd med tildelingen, som ble offentliggjort av Finnmark Fremskrittspartis fylkesordførerkandidat, Bengt Rune Strifeldt. Her jubler han sammen med turnerne Sofie, Kaja og Catharina, og 'turnmamma' Veronika Holmgren fra Hammerfest turnforening.

Foto: Privat

Det er midler fra Kulturdepartementets anleggspolitiske program som idag ble tildelt kommunen. Turnforeninga jubler og gleder seg til hallen står ferdig.

– Det er veldig gledelig at det har kommet et såpass stort tilskudd til turnhallen. Det betyr enormt mye. Snart kan vi bruke treningstida vår til å trene og ikke til å stable utstyr inn og ut av den gamle hallen, sier leder Ragnhild Mauseth, i Hammerfest turnforening.

Hun sier hverdagen deres nå innebærer bæring av mye utstyr og turnapparareter som er store og tunge.

– Endelig skal dette få ligge permanent i en hall, sier Mauseth.

Basishall turn er treningshaller hvor det er permanent oppmontert turnutstyr og hoppegroper. Den nye turnhallen vil ligge i tilknytning til Isbjørnhallen. Gulvet i turnhallen skal flukte med gulvet i idrettshallen og gir dermed større brukspotensial.

Populær idrett

Turnhallen er etterspurt og vil gi gode vilkår for idretten i regionen. Hammerfest turnforening har et stort turnmiljø med om lag 320 aktive medlemmer. I tillegg er det om lag 200 småbarn med foreldre som deltar i konseptet "Gymlek".

Lederen av turnforeningen tror den nye hallen vil føre til at ventelistene blir enda lengre enn de er i dag.

–Jeg tror mange kommer til å få lyst til å prøve den nye turnhallen. Fra før er ikke rekruttering noe problem i Hammerfest, da vi allerede nå har ventelister til mange grupper, sier Mauseth.

Den nye turnhallen skal være ferdig i mars og turnmiljøet gleder seg.

– Vi bare gleder oss til den blir ferdig. Nå skal vi ta denne sesongen på gamlemåten, men det hadde vært veldig artig hvis vi kan få ta i bruk den nye hallen før sesongen er over til våren, sier Mauseth.

– Ildsjelene er samfunnsbyggere

Det var Finnmark Fremskrittspartis fylkesordførerkandidat, Bengt Rune Strifeldt, som stod for offentliggjøringen av tildelingen. Han synes turnmiljøet i Hammerfest fortjener bedre fasiliteter.

– Jeg ønsker å løfte frem det gode turnmiljøet dem har i Hammerfest. Dem har jo blitt stemoderlig behandlet, spesielt av media, selv om dem har vunnet flere konkurranser. Det er jo vanskelig å konkurrere om oppmerksomheten fra for eksempel fotball, sier Strifeldt.

Han mener de frivillige gjør en spesiell god jobb.

– Det finnes jo ildsjeler der som står på dag og natt, og som legger forhold til rette for at barn og unge skal kunne ha fysisek aktiviteter. Jeg vil kalle disse frivillige for samfunnsbyggere.