Fant tyvslaktet rein – mann stakk av i mørket

En reineier i Porsanger fant onsdag en slakta rein på fjellet. Reinpolitiet bekrefter at en mann er mistenkt og at det er gjennomført ransaking.

Tjuvslakta rein

Slik fant reineieren reinen etter at tjuvslaktet ble oppdaga.

Foto: Privar

I grålysninga onsdag morgen ble reinen funnet, delvis ferdig slakta. Etter det NRK kjenner til skal en kollega av reineieren ha kommet over det som ser ut til å være tyvslakting i mørket kvelden før. Vedkommende forsvant imidlertid da han skjønte at han ble oppdaget.

Ransaket hos mistenkt

Politioverbetjent Inger Anita Øvregård bekrefter at de etterforsker saken og har gjennomført ransaking hos en mulig mistenkt.

Inger Anita Øvregård

Politioverbetjent Inger Anita Øvregård i reinpolitiet.

Foto: Liv Inger Somby / NRK

– Av hensyn til videre etterforskning vil jeg ikke si noe mer om eventuelle funn. Vi fortsetter etterforskningen og har også flere avhør vi skal gjennomføre, forteller hun.

Øvregård sier de etterforsker saken som grovt skadeverk, og det fordi vedkommende som har tatt livet av reinen ikke har fått den med seg.

– Om reinen også hadde blitt fjerna hadde det vært det vi betegner som grovt tyveri, forklarer hun.

– Er det ofte dere etterforsker slike saker?

– Nei, det er det egentlig ikke.

Ingen sammenheng med skyteepisode

For to år siden ble en rekke reinsdyr funnet skutt og drept ved Nordmannset i Porsanger.

Politioverbetjent Inger Anita Øvregård slår imidlertid fast at tyvslaktesaken fra Bevkop-området ikke har noen sammenheng med den to år gamle og fortsatt uoppklarte saken.

– Vi snakker her om to ulike reinbeitedistrikter. Saken fra Nordmannset klarte vi aldri å få samla nok til å reise sak, selv om vi også der hadde våre mistanker. Denne saken har vi et rimelig håp om å oppklare, sier hun.

Laster kart, vennligst vent...