NRK Meny
Normal

Fant politisjefens dør rekende i fjæra

Flere år etter politikontoret i Vadsø ble pusset opp, dukker politikontorets dører opp i fjæresteinene ved Varangerfjorden.

Politidører i strandkanten

Her i Lausklubben-fjæra i Nesseby kommune, har politidørene mest sannsynlig rekt i land.

Foto: Randi Irene Losoa

Randi Irene Losoa jobber som frilansfotograf, og tok seg ut til stranda i Nesseby for å ta bilder, etter å ha fått tips om at et noe uvanlig syn hadde rekt i land.

Hun kaller det hele et «politidørmysterium».

– Jeg lurer på hva som har skjedd. At tre dører har kommet rekende samtidig uten at de er surra sammen er merkelig, sier hun.

Og selv om det så langt er usikkert hvordan de havnet der, er det i alle fall liten tvil om hvor de har vært. Dørene har fortsatt både navn og nummer intakt. Politioverbetjent Rushfeldt, har uten tvil holdt til bak den ene.

Politisjefens dør funnet i fjæra

NUMMER 126: Hallgeir Rushfeldt er fortsatt politioverbetjent ved Vadsø politikammer, men bak en ny dør. Den gamle ligger i fjæra i Nesseby.

Foto: Randi Irene Losoa

Ble byttet ut etter oppussing

Hallgeir Rushfeldt sitter fortsatt bak en dør inne på Vadsø politistasjon i Finnmark, og også i dag står det politioverbetjent på skiltet.

Han forteller at det foregikk en renovasjon av politistasjonen i 2011, der blant annet de gamle dørene ble revet.

Hallgeir Rushfeldt

MYSTISK: – Vi må undersøke hvem som sto rivearbeidet. Enn så lenge er det lite vi vet om hvordan dørene havnet i fjæresteinene i Nesseby, sier Rushfeldt ved Vadsø politistasjon.

Foto: Tarjei Abelsen

Foreløpig vet han ikke om det var entreprenøren eller vaktmesteren som rev dørene, og sier seg enig i at det er mystisk at de nå dukker opp i fjæra, 45 kilometer unna, i Nesseby.

– Det er i alle fall hyggelig å se at dørene holder en så god kvalitet, sier Rushfeldt.

– Overrasket

Rushfeldt forteller at det var Statsbygg som hadde ansvaret for renovasjonen. Selve rivingen ble gjort i et eget prosjekt av Norsk Gjenvinning.

– Hvor på veien de dørene har havnet på avvie vet jeg ikke, sier han.

Politiet ga den gang beskjed om at alt som tas ut fra rivingen skulle deponeres forteller Rushfeldt.

– Jeg er veldig overrasket over at materiell fra Vadsø politistasjon nå er funnet på avveie, sier han.

Losoa, som fant dørene i fjæra, forteller at det ofte kan se ut som et mottaksområde for søppel i Nessebyfjæra der dørene dukket opp.

– Det er der alt skrotet som havner i Varangerfjorden til slutt lander, forteller Losoa om stranda der hun fant dørene.