Er det liv laga for ungdom i nord?

Er det liv laga for ungdom i fremtidens Nord-Norge? Tallenes tale viser at ungdom flytter til de store byene for å få seg de fete jobbene. Hvordan kan vi snu denne tendensen?

Stream fra Agenda Nord-Norge konferansen.

Er Nord-Norge som landsdel i ferd med å bli forgubbet? Se opptak av vår direktesending her. Illustrasjonsfoto.

Nord-Norge står i fare for å bli en landsdel full av gamlinger, viser prognoser for fremtidens Nord-Norge. Folketilveksten i de tre nordnorske fylkene er i sum er mye lavere enn i resten av landet. Det blir altås færre unge og betydelig flere eldre.

Mister vi ungdommene?

Hvordan kan vi som bor og jobber i nord motvirke denne tendensen? Skummer de «sentrale områder» fløten i nær sagt alle sammenhenger, og «tar» både ressursene, og de unge talentene fra landsdelen?

Det skal vårt panel fra Agenda Nord-Norge konferansen svare på i vår direktesending klokka 11.00.

Her deltar Torberg Falch, som er forsker og seniorøkonom fra NTNU, Målfrid Baik, NHO-direktør i Finnmark, Vetle Langedahl fra Finnmark Høyre, Marta Hofsøy fra sentralstyret til AUF. Fylkesråd for utdanning i Nordland, Hild-Marit Olsen kommer, det samme gjør Halvar Rundberg fra Violet Road, og to av regionens unge ledertalenter, Trine Amundsen og Trine Skårvik.

Sterkere posisjon

Det årlige konjunkturbarometeret for Nord-Norge har vært laget i 20 år, og i år har Sparebank 1 Nord-Norge inngått partnerskap med LO og NHO, der målet er å løfte Konjunkturbarometeret og få en sterkere posisjon i Norge.