Elsker å fleipe med lokalaviser

77.000 personer følger med når Ken André Ottesen ler av norske lokalaviser på Instagramkontoen BAdesKen.

BADesken

Og avisene ler med, når rare bilder, tvetydige overskrifter og sære nyheter legges ut på bildedelingstjenesten.

– Det er jo bare artig! Noen ganger kan vi forutse at vi havner der, sier redaktør for iFinnmark, Arne Reginiussen. Han kommer med et typisk eksempel.

Arne Reginiussen

Redaktør for iFinnmark, Arne Reginiussen.

Foto: JAN HARALD TOMASSEN

– Tidligere i år hadde vi en sak om et bakeri i Vadsø. De hadde hatt stor nedgang i inntekt, men i saken gliste de ansatte på bildet.

Det er ikke alltid iFinnmark har ressurser til å sende ut fotograf for å ta nye bilder til nettsakene. Noe som har ført til at de må bruke bilder som ikke helt passer med settingen. Slike saker havne raskt på BAdesKen.

– Ender vi opp på BAdesKen blir det heller en snakkis enn sure miner, forteller han.

iFinnmark

Bevis på at vi har det godt

Ken André Ottesten jobber i VG, men har også mange år i lokalaviser bak seg. Han påpeker at fleipingen ikke er gjort for å henge ut noen.

– Dette er gjort med kjærlighet. Jeg er fra bygda selv, sier totningen Ottesen.

Hovedmotivasjonene for kontoen er å vise hvor godt vi har det i Norge.

– Når hovedoppslaget i lokalavisen min er «To 80-åringer med perfekte tenner fra Gran», så sier det jo litt om landet vi bor i.

Ken André Ottesen

Ken André Ottesen kommer fra Toten.

400 lokalaviser

Norge har i dag over 400 lokalaviser. Ottesen fleiper med saker fra Ságat i nord til avisen Lindesnes i sør. Men å overvåke flere hundre aviser hver dag er en umulig oppgave.

– Jeg får masse tips av lokalavisjournalister. De tipser meg gjerne om konkurrenten sin eller om avisen på andre siden av fjorden. Det er ganske gøy, ler han.

Han får omtrent 30–40 tips hver dag og publiserer 2–3 poster daglig.

Ottesen sier det er mye morsomt fra hele landet, men noen av de mest åpenbare lattervekkerne kommer fra de nordnorske avisene.

– Folk er mer gærne i Nord-Norge, på godt og vondt. Folk gjør mye rart som er helt utenkelig å gjøre sørpå, som å stå på spark etter båten sin. Det var en sak jeg postet fra iFinnmark på kontoen min.

Spark, ikke vannski

Vil gi et lite innblikk i media

Ottesen tror en av årsakene til at Instagramkontoen har blitt så populær, er fordi den tilbyr et humoristisk innblikk i avisredaksjonene rundt ting som skjer før sakene kommer på trykk.

– Jeg vet godt hva som foregår på morgenmøtene, da jeg har jobbet mange år i bransjen.

I tillegg til å være journalist og komiker, kan Ottesen snart også kalle seg forfatter. I september gir han ut sin første bok. Og boken, «Ja, vi elsker», tar utgangspunkt i BAdesKen.