NRK Meny
Normal

Drømmen om snuhavna lever videre

En midlertidig løsning for Northcape Turnaroundport er på plass til første cruisebåt ankommer på lørdag. Søksmål og krangelen er skrinlagt, og nå jobber eierne og styret sammen for å få prosjektet i havn.

Per Arve Amundsen

Styreleder i Northcape Turnaroundport, Per A. Amundsen, har fornyet tro på at snuhavna blir realisert i Porsanger.

Foto: Dragan Čubrilo / NRK

Eiermøtet ble på onsdag enige om å jobbe sammen for å få gjennomført prosjektet med etablering av snuhavn for cruisebåter i Porsanger.

– Det betyr i praksis at styret nå ikke vil fremme noe erstatningskrav overfor Porsanger kommune, sier styreleder Per A. Amundsen i Northcape Turnaroundport.

Det ble vurdert et erstatningssøksmål, etter at Porsanger kommune ikke kunne stille med 10 millioner kroner til snuhavnprosjektet i kommunen. Heller ikke de 5 millioner kronene fra Porsanger boligstiftelse, slik kommunen hadde lovd, kom på plass.

Midlertidig løsning

Nå skal kommunen og eierne bak Snuhavn-prosjektet samarbeide for å få stablet det hele på beina igjen.

– Den første båten kommer på lørdag. Vi har en midlertidig løsning på plass i Hamnbukt, og jobber videre med de prosessene som er i gangsatt for at vi skal kunne tilby en Seawalk. Om ikke i 2015, så i 2016, sier Amundsen.

Han har fortsatt tro på en snuhavn i Porsanger, og sier de er i dialog med cruisebåtoperatør Cruise Venture, og håper at Seawalken skal komme opp fra Vestlandet til Finnmark i løpet av høsten.

Snuhavn i Porsanger

Drømmen om ei snuhavn for cruisebåter i Porsanger, kan nå leve videre. Det er håp om å få den såkalte Seawalken på plass iallefall til 2016.

Foto: Pressebilde / Northcape Turnaround Port

– Har vært vanskelig

Amundsen innrømmer at mangel på finansiering og de siste måneders fokus på prosjektet, har vært vanskelig for styret i North Cape Turnaround Port.

– Det har vært veldig vanskelig siden siste generalforsamling. Det har blitt et vakuum, der to av eierne ikke har kunnet samarbeide. Nå er vi heldigvis i en ny situasjon, der alle eiere samarbeider likt, og de ønsker å nå fram til samme mål. Ut fra styrets synspunkt er jeg veldig fornøyd i dag, fastslår styrelederen.

Eierne han viser til er Porsanger kommune som hovedaksjonær, Porsanger i Utvikling, Turistutvikling AS og Indre Finnmark investeringsselskap AS. Til sammen har de investert 10 millioner kroner i prosjektet.