NRK Meny
Normal

Drapsmistenkt nekter å forklare seg

Saken mot mannen som er tiltalt for drapet på sin kone – Pimsiri Songngam og hennes 12 år gamle sønn – på Kirkenes er ferdig etterforska. Men mannen har ennå ikke forklart seg til politiet.

Kripos i Kirkenes

Det var i denne boligen på Kirkenes Pimsiri Songngam og hennes 12 år gamle sønn ble drept 29. august i fjor.

Foto: Allan Klo / NRK

Det er ifinnmark.no som melder dette.

Statsadvokat Torstein Lindquister sier at saken nå er ferdig etterforska og at de jobber videre med å ta ut tiltale.

Men fortsatt har ikke statsadvokaten noen formell politiforklaring fra den 59 år gamle mannen som er sikta for å ha begått dobbeltdrapet.

Ved to anledninger har det vært gjort forsøk på å avhøre ham, men begge ganger skal mannen ha gitt uttrykk for at han ikke ville, eller klarte, å forklare seg, sier statsadvokaten til ifinnmark.no.

Torstein Lindquister

Statsadvokat Torstein Lindquister sier at mannen som er sikta for dobbeltdrapet fortsatt ikke har forklart seg for politiet.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Gruoppvekkende

– Saken er jo gruoppvekkende i den forstand at det er to personer som er drept. Det er en svært alvorlig sak vi har med å gjøre. Nå skal saken gjennomgås her hos oss. Vi lager så en innstilling. Den sendes til riksadvokaten som i sin tur tar ut tiltale, sier statsadvokat Torstein Lindquister til NRK.

– Slik det ligger an, er mannen sikta for drap på to personer og vi skal nå gjennomgå saken nøye og se om det er grunnlag for å opprettholde den.

Ifølge ifinnmark.no er rettssaken allerede forhåndsberamma og skal gå i Øst-Finnmark tingrett 12. juni i år. Det er satt av ei uke til behandling av saken.

Vil føre politivitner

Statsadvokat Torstein Lindquister sier han skal være aktor i saken. Han opplyser at han vil føre politivitner, vitner fra Kripos, og andre vitner som kan kaste lys over hva som har skjedd i forkant av det som endte med dobbeltdrapene i Kirkenes den 29. august i fjor.