NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel etter fryseboks-vold

En mann og en kvinne er dømt til fengselsstraff etter å ha utøvet vold mot en mann i Sør-Varanger. Balltre, rør og en fryseboks ble brukt for å skade offeret, som de mente hadde tystet.

Dømt etter fryseboks-vold

Aktor Jens Bernhard Herstad og forsvarerne Stein Rønning og Sidsel Katralen i en pause i retten i januar.

Foto: Silja Arvola / NRK

En mann og en kvinne i 20-årene i Sør-Varanger er i Øst-Finnmark tingrett dømt for å ha skadet en annen mann.

Mannen er dømt til to år og ti måneders fengsel, som også inngår som fellesstraff for et annet forhold. Kvinnen dømmes til tre år og åtte måneder.

Gjerningspersonene må også betale oppreisningserstatning til offeret, på 120 000 kroner. De tiltalte slipper å betale statens saksomkostninger på grunn av lav inntektsevne.

Balltre og fryseboks

Hendelsen skjedde i november 2014. I dommen fremkommer det at mannen slo offeret over store deler av kroppen gjentatte ganger med «flat og/eller knyttet neve med en glassflaske, balltre og/eller et smijernrør»

Det fremkommer videre at mannen lempet offeret nedi en fryseboks, hvorpå han slo lokket flere ganger over offerets føtter.

Kvinnen medvirket til dette. Blant annet slo hun offeret i ansiktet og bet ham i nesen.

I to timer skal volden ha pågått. Som følge av volden ble offeret påført en rekke fysiske skader. Offeret ble innlagt på sykehus i seks dager, hvor han blant annet ble hasteoperert i høyre arm for å sikre blodtilførsel og hindre lammelser.

Erkjente skyld

Mannen erkjente seg under rettsbehandlingen skyldig i volden, mens kvinnen innrømmet delvis straffeskyld.

Offeret mottok først alvorlige trusler fra gjerningsmannen der han kalte ham for en tyster. Dette fordi han forklarte seg for politiet som vitne i en ranssak og bidratt til oppklaring, hvoretter en bekjent av gjerningsmannen ble tiltalt.

Andre forhold mannen er dømt for, er blant annet har han utøvet vold og trusler mot en offentlig tjenestemann og bruk av narkotika. Også kvinnen er dømt i flere andre forhold.