NRK Meny
Normal

DNB advarer mot svindelforsøk

Både DNB og Danske bank er utsatt for Phishing, en form for nettsvindel der brukere av e-post blir fralurt fortrolig informasjon.

DNB

Mange har fått tilsendt epost som skal ta deg til DNBs nettside. Dette er derimot nettsvindel og de som trykker på linken blir sendt til en helt annen nettadresse.

Foto: Stian Strøm/Illustrasjon / NRK

DNB advarer mot svindelforsøk over epost. Mange har den siste tiden fått en epost som ser ut til å være fra DNB eller fra Danske bank der man blir bedt om å logge inn for å sjekke mottatt betaling.

Svindel

E-posten som er sendt ut til flere bedrifter og privatpersoner i hele landet ser slik ut.

Foto: NRK

– Særig når folk er litt stressa, slik som nå rundt påske, så kommer disse mailene. Det er utspekulert svindel fra ende til annen. Hvis du lurer på om du har gått på denne svindele-posten må du bare kontakte oss så fort som mulig, så skal vi gå inn og se på det. Vi har allerede stoppet mange av disse transaksjonene og har et beredskapsteam som er klar for å hjelpe, sier Even Westerveld Informasjonsdirektør, i DNB

Phishing

Både privatpersoner og bedrifter har mottatt epost fra det som tilsynelatende er DNB eller Danske Bank.

DNB

Slik ser den falske e-posten fra DNB ut.

Foto: NRK

De er utsatt for phishing, som er en form for nettsvindel der brukere av e-post blir fralurt fortrolig informasjon. Informasjonen kan senere utnyttes til bedrageri. Disse postene er gått ut til mange, ikke bare kunder i DNB og Den Norske bank.

E-posten ser ut til å komme fra et vanlig firma, for eksempel banken din. Hensikten er å lure deg til å gi i fra deg personlig informasjon eller informasjon av økonomisk karakter, som for eksempel brukernavn og passord, personnummer, kredittkortnummer eller bankkontonummer.

– Slett med en gang

Even Westerveld

Informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB ber folk som kan ha blitt utsatt for denne type svindel ta kontakt med banken.

Foto: DNB

Det man må være klar over er at bankene aldri ber om personlige opplysninger i epost.

– Denne type eposter som ber om sensitiv informasjon og utgir seg å være fra banken din skal man bare slette med en eneste gang. Hvis man er usikker så kan man kontakte oss så vil vi avkrefte at det er fra oss, sier Westerveld.

Les også: Forelsket i en svindler
Les også: Slik reduserer du faren for å bli kredittkortsvindlet