Direktøren slutter i Finnmarkssykehuset

Torbjørn Aas fikk i dag jobben som ny direktør i Helse Nord-Trøndelag.

Torbjørn Aas
Foto: Pressebilde Finnmarkssykehuset

Aas sier i en pressemelding at han er glad, men også vemodig. Han understreker at Finnmarkssykehuset leverer godt på flere områder, og mener utviklingen går i en retning hvor kvaliteten forbedres videre.

– I tillegg har vi en kontrollert økonomi, som er avgjørende for å kunne gjennomføre de viktige byggeprosjektene vi er i gang med. Denne jobben skulle jeg gjerne fortsatt sammen med alle de flotte folkene i Finnmarkssykehuset. Samtidig er jeg veldig glad for å ha fått stillingen i Nord-Trøndelag, og ser fram til å flytte hjem til Trøndelag, sier Aas.

Styreleder i Finnmarkssykehuset, Ulf Syversen er i gang med rekruttering av ny direktør.

– Et direktørskifte nå skal gå greit, siden vi er i en bedre situasjon enn tidligere. Vi har en god ledergruppe og god økonomi, sier Syversen.

Han mener at en ny direktør derfor slipper å gjøre store omstillinger.

– Det har vært en god periode med Torbjørn som direktør, og det er synd at han slutter. Direktøren har fem måneders oppsigelsestid, men jeg ønsker ikke at Torbjørn skal stå unødig lenge på oppsigelse, sier Syversen.

Finnmarkssykehuset vil straks gå ut med forespørsler til ulike rekrutteringsbyrå og sette i gang en rekrutteringsprosess med tanke på en ny direktør.

– Vi skal umiddelbart over nyttår ha styremøte og etablerer et intervjuutvalg, sier Syversen.