NRK Meny
Normal

DIREKTE KLOKKEN 19: Valgdebatt fra Porsanger

Kan opposisjonen true Porsangers blåblå styre? Følg med når Porsanger-politikerne skal ut i ilden.

Valgdebatt fra Finnmark

Valglogo

Kveldens temaer når Porsanger-politikerne møtes til debatt er kommunesammenslåing og næringsutvikling. Med det siste vinkles debatten opp mot snuhavnen som Porsanger kommune har brukt tid, penger og prestisje på å få på plass.

Kommunen sliter med en skral økonomi og har siden 80-tallet hatt en nedgang i befolkningen sin. Porsanger må også forholde seg til eldrebølgen som allerede har skylt inn, og har måttet legge ned skoler i distriktene.

Porsanger er det åttende stoppet i NRK og Amedias kommuneturne. Ordfører Knut Roger Hanssen og Høyre styrer kommunen sammen med Fremskrittspartiet. Hanssen er en populær mann, men er folk i Porsanger fornøyde med politikken hans?

Porsanger Ap, som er like godt representert i kommunestyret som Høyre, er blant dem som gjerne overtar styringen etter høstens valg.

Debatten avholdes på biblioteket i kommunesenteret Lakselv. Ovenfor kan du spille av debatten – direkte – fra klokken 19.

Disse stiller:

For utenom at publikum i Porsanger vil få mulighet til å ta ordet gjennom kveldens debatt, skal selvsagt også politikerne i kommunen utgjøre selve panelet.

Knut Roger Hanssen, ordfører og ordførerkandidat (H)

Torgeir Thomassen, ordførerkandidat ((Frp)

Aina Borch, ordførerkandidat (Ap)

Cecilie Gjennested, ordførerkandidat (SV)

Jon Nikolaisen, ordførerkandidat (Sp)

Margot Thomassen, ordførerkandidat (V)

Helge Ragnvald Olaussen, ordførerkandidat (tverrpolitisk liste)

Valgturné

Debatten blir ledet av NRKs Robin Mortensen og iFinnmarks Svein Jørstad.

NRK og Amedia sender samtlige kommunedebatter direkte på nett-TV. Vi skal besøke samtlige 19 kommuner i Finnmark i løpet av årets valgkamp.