Dette vet vi om dobbeltdrapet i Kirkenes

En skadd ektemann er siktet for å ha drept sin kone (37) og stesønn (12) i Kirkenes natt til mandag.

Drap i Kirkenes

Kripos er på vei for å bistå politiet i etterforskningen.

Foto: Amund Trellevik / NRK

Klokken 04.14: Politiet mottar oppringninger fra naboer om bråk fra en leilighet i sentrum av Kirkenes i Sør-Varanger kommune. Politiet rykker så ut til stedet.

Klokken 04.17: Politiet ankommer boligen. Politiet finner tre personer skutt – gutt (12), kvinne (37) og mann. Kvinnen blir bekreftet omkommet på stedet. Hennes 12 år gamle sønn og en mann er hardt skadd, og fraktes til sykehuset i Kirkenes. Den skadede mannen er kvinnens ektemann, og stefar til 12-åringen.

Gutten dør senere, etter å ha ankommet sykehuset i Kirkenes.

Klokken 07.00: Påtaleleder Morten Daae i Finnmark politidistrikt sier til NRK at det foreløpig ikke er mistanke om at flere personer var i leiligheten, da skytingen fant sted.

Klokken 08.00: Kommunens kriseteam blir tilkalt. Gutten som er drept går i 7. klasse på Kirkenes barneskole. De ansatte blir orientert og skolen flagger på halv stang.

Klokken 08.30: Skoleelevene på Kirkenes barneskole ankommer skolen og blir orientert av rektor om drapene som har skjedd i natt. – De har fått vite at det har vært en tragedie. At en 7. klassing her ved skolen og moren hans er omkommet, og at stefar er hardt skadd, sier rektor Tove Korsnes til iFinnmark.

Drap i Kirkenes

Det var i denne leiligheten dobbeltdrapet fant sted natt til mandag. Leiligheten ligger i Kirkenes sentrum.

Foto: Amund Trellevik / NRK

Senere blir også skolebarnas foresatte varslet om at en av skolens elever er drept.

Klokken 09.30: Ektemannen som er hardt skadd, blir fraktet fra Kirkenes til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Skadene var så alvorlige at de ikke kunne håndteres i Kirkenes, sier kommunikasjonssjef Ivar Greiner i Finnmarkssykehuset.

Klokken 12.00: Politisjef i Kirkenes sier på en pressekonferanse at den hardt skadde ektemannen er siktet for drap på sin kone og stesønn.

– Det er gjort funn av et skytevåpen på stedet som vi antar er drapsvåpenet, sier etterforskningsleder Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt.

Politiet i Kirkenes har også bedt om bistand fra Kripos, som er på vei for å bistå med etterforskningen på åstedet.

Torstein Pettersen

Etterforskningsleder Torstein Pettersen ved Finnmark politidistrikt.

Foto: Amund Trellevik/NRK

De drepte er thailandske statsborgere, men moren hadde oppholdstillatelse i Norge. Begge kom til Norge i januar 2013, og kvinnen giftet seg den siktede mannen samme år.

Ifølge etterforskningsleder Torstein Pettersen er ikke barnets oppholdstillatelse avklart. Politisjef Hans Møllebakken sier til NRK at de jobber med å opprette kontakt med pårørende.

Klokken 12.30: Møllebakken sier til NRK at kvinnen var innom politistasjonen i Kirkenes sist uke, for å få avklart sønnens oppholdstillatelse og videre prosedyrer. Kvinnen nevnte at hun ville flytte fra mannen hun er gift med.

Klokken 12.45: Den drapssiktede ektemannen er ikke domfelt etter år 2003, etter det NRK kjenner til.

Flagget på halv stang

Kirkenes barne- og ungdomsskole flagger mandag på halv stang. Gutten som natt til mandag ble drept gikk i 7. klasse på barneskolen. Kommunens kriseteam er på skolen i dag for å bistå.

Foto: Ida Karine Gullvik / NRK