Dette krenker du ingen med til Halloween

I kjølvannet av debatten om et visst indianerkostyme, kan det virke som et minefelt å skulle kle seg ut til Halloween. Vi gir deg gode tips til hvordan du unngår nettopp det.

USA-HALLOWEEN/ A couple dressed as the character from "Where's Waldo" hold their dog during the annual halloween dog parade at Manhattan's Tompkins Square Park in New York

Å kle seg ut som den populære barnebokfiguren Willy er noe som passer for både mennesker og dyr. Og ikke minst er det krenkefritt!

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

I fjor var skumle klovner en stor inspirasjon for voksne som skulle kle seg ut til halloweenfest. I år er det Siv Jensen.

For det har vært så å si umulig å ikke få med seg debatten som har rast i både tradisjonelle og sosiale medier om finansministerens indianerkostyme.

Norges største kostymebutikker melder i den forbindelse at salget av indianerkostymer har skutt fart, fordi enkelte vil demonstrere at de ikke lar seg pille på nesen.

Men om du er en av de som ikke ønsker å vise fingeren til krenkedebatten når du skal kle deg ut til Halloween, så får du her våre beste tips til en krenkefri aften.

1. Spøkelse

Det eldste trikset i boka. Alt du trenger er et hvitt laken og en god saks. Kanskje litt kjedelig og upraktisk, men veldig enkelt og greit.

Verden vil bedras

I 70-tallsprogrammet «Verden vil bedras» finner vi et utmerket eksempel på hvordan du kan gripe festen som et spøkelse.

Foto: Jan Nordby / NRK

2. Hvor er Willy?

En rød- og hvitstripet genser, en topplue og briller – vips, du er Willy!

Her ligger det også potensiale til en morsom bildeserie: Gjem deg i festmengden, og la folk på ny få lete etter hvor den velkjente barnebokfiguren er.

Du er garantert massevis av likes om du går for dette alternativet.

Hvor er Willy?

En hel bøling er klar til å dra på fest som Willy.

Foto: William Murphy / Flickr

3. Nordlys

Hvorfor ikke være en skikkelig fargeklatt? Og om noen vinker deg, så kan du ta dem!

Inspirasjon finner du på Facebook og Instagram, som florerer med nordlysbilder akkurat nå.

Jakten på Nordlyset

Ifølge mytene kan nordlyset komme og ta deg om du vinker til det. Kanskje tryggest å bare heller la seg inspirere av det til et fargesprakende halloweenkostyme i stedet.

Foto: Bernt Olsen / NRK

4. Drueklase

Druer er godt og sunt, og veldig stilig! Alt du trenger er lilla ballonger og en grønn lue. Dette kostymet krever litt lungekapasitet, men ellers er det superenkelt.

Velger du å gå for dette må du selvfølgelig se opp for skarpe gjenstander, men litt ekstra spenning er jo bare bra.

Drueklase

Deg på neste halloweenfest?

Foto: Joe Shlabotnik / Flickr

5. Varulv

Mye enklere enn man skulle tro. For med mindre det er fullmåne, kan du jo bare gå som deg selv!

Varulv

Denne karen har gjort seg flid og gått til innkjøp av et skikkelig kostyme og greier. Men å komme på festen som varulv er så innmari mye enklere enn det. Varulven kommer jo bare fram under fullmånen, så med mindre det er det, kan du jo bare gå som deg selv!

Foto: Nathan Rupert / Flickr

6. Monsteret som stjeler sokker fra vaskemaskinen

Dette er et veldig godt tips, med tanke på at du endelig får brukt de enslige sokkene du har liggende i skuffen. Du syr dem enkelt og greit fast på svarte klær.

Om den tilsvarende sokken plutselig – og typisk nok – skulle dukke opp igjen rett etter Halloween, så har du allerede starten på neste års kostyme. Helt genial resirkulering!

Ensom sokk

En ensom sokk ligger igjen i vaskemaskinen. Da vet du hva du har å gjøre!

Foto: James Lee / Flickr

7. Deg selv

Ifølge Satiriks årets halloweenkostyme. Enkelt, greit, og stort sett krenkefritt. Men ikke nødvendigvis forviklingsfritt...