Den mørkeste dagen i året er her

Natt til 22. desember inntraff tidspunktet der Nord-Norge befant seg lengst borte fra sola. Trøsten er at nå kan det bare bli lysere.

Leserbilde på Instagram
Foto: Mari Blomlie Aa / Privat

Tolv minutter på fem natt til tirsdag 22. desember.

Det er tidspunktet da den nordlige halvkule befinner seg lengst unna sola, og dermed det mørkeste tidspunktet i hele år.

Vintersolverv kalles tidspunktet, og markerer tidspunktet hvor dagene blir stadig lengre fram mot mørketiden som i Finnmark vil ende mot slutten av januar.

Del dine bilder med oss

Snø og forberedelser til jul har preget bildene dere har delt med oss den siste uka på Instagram.

Også veldig mange har delt bilder fra fine førjulsturer ute i vinterværet.

Vi i NRK Finnmark ønsker å se bilder fra hele landsdelen. Ved å merke bildene dine med emneknaggen #nrkfinnmark kan du dele dem med oss.

Del gjerne dine bilder med oss av både turbilder, nordlysbilder, høstbilder eller bilder av spennende ting du opplever i våre nordligste fylker.

Har du ikke Instagram? Da kan du laste opp bilder fra datamaskinen din her:

Laster innhold, vennligst vent..

Ved å dele bildene med oss godkjenner du samtidig våre retningslinjer.

Som fotograf står du også inne for at de som er avbildet på bildet du deler med oss har godkjent at dette bildet brukes både på TV og på nett i enhver redaksjonell NRK-sammenheng.

Seerbildene kan blant annet bli valgt ut til å bli vist fram som dagens bilde på Nordnytt-TV-sendingen, i nettartikler eller i leserbildegallerier på våre nettsider nrk.no/troms.

Bildene du publiserer lagres ikke hos NRK, kun en referanse til der bildet ligger på nett. Om du sletter et bilde merket med #NRKfinnmark fra din Instagram-profil, vil det automatisk bli fjernet umiddelbart fra våre sider. Hvis vi har gjengitt et bilde som du ikke ønsker vi skal vise på våre sider, kan du sende en e-post til finnmark@nrk.no, så skal vi fjerne det.

Denne siden er ikke sponset eller administrert av andre enn NRK. Bildekart- og bildestrøm-siden benytter Instagrams åpne API, men er ikke sponset eller sertifisert av Instagram.

Her kan du se alle bildene dere har merket med #nrkfinnmark den siste uken:

Laster innhold, vennligst vent..