Delfin-show ved Hornøya: - Det var heftig!

Fotografene fikk et unikt møte med springerne. Og nå kan også du se bildene tatt i dag!

Naturfotograf Espen Bergersen befant seg på Hornøya, da det kom han for øre at det var «delfinske» tilstander i havet like ved.

– Jeg så straks ut vinduet, og så det plasket ute i havet. Deretter sprang ned til strandkanten for å se, og tok frem kameraet. Det var masse delfiner der ute, forteller han.

– En drøm!

Hornøya ligger som kjent i Vardø kommune. Bergersen, til daglig bosatt i Tromsø, og naturfotografkollega Knut-Sverre Horn, som jobber her i NRK, dro ut med båt for å se nærmere på de flotte dyrene.

– Det så ut som de hadde det veldig gøy, de fulgte etter båten, og likte det veldig godt når vi gasset litt på, sier Bergersen.

Han forteller at møtet med dyrene for ham var unikt, på den måten at han ikke tidligere hverken har kommet så nært eller sette så mange på en gang. Bergersen anslår rundt 100 delfiner.

– Dette var heftig, og det er noe jeg har drømt lenge om å se!

Kvitnos

Bergersen har ved nærmest tilfeldigheter også tidligere kommet over flotte naturopplevelser. Hva han fikk se da han i fjor bare skulle stoppe for å ta bilde av en liten fugl, kan du se HER.

Både Bergersen og Horn har høstet priser i flere internasjonale fotokonkurranser.

Denne gangen var det kvitnos fra springergruppen de to fotografene fikk oppleve på nært hold. Gruppen kan også betegnes bare som klassiske delfiner.

Kvitnos blir omkring 2,5 og tre meter lang og kan veie opp mot 350 kilo. Kalvene er cirka 110-120 centimeter lange ved fødselen og veier omkring 40 kilo, ifølge Wikipedia.

For ganske nøyaktig fire år siden lagde store mengder med springere show i Varangerfjorden. Trolig nærmere 1000 individer av delfinarten ble sett på noen dager, og disse kan du kan se bilder av HER.

Kvitnos ved Hornøya

Espen Bergersen og Knut-Sverre Horn fanget mange 'delfinske' øyeblikk i dag.

Foto: Knut-Sverre Horn