NRK Meny
Normal

Blir kontaktet av flere bekymrede foreldre etter overgrepssiktelse

Flere bekymrede foreldre i Alta har kontaktet både kommunen, politiet og barnehagene i etterkant av at en mannlig barnehageansatt ble arrestert og mistenkt for overgrep. Kommunalleder Mads Stian Hansen synes det er bra de tar kontakt.

Oppvekstleder Mads Stian Hansen

Kommunalleder Mads Stian Hansen i Alta kommune bekrefter at det er kommet flere henvendelser fra bekymrede foreldre med barn i barnehage i Alta.

Foto: Robin Mortensen / NRK

– Jeg kan i dag ikke si noe konkret om antallet, men det har kommet henvendelser både til kommunen, politiet og barnehagene, sier Mads Stian Hansen som er kommunalleder for oppvekst og kultur.

Tirsdag ble det kjent at en mann i 40-årene i Alta er siktet av politiet for overgrep mot ett barn. Det var barnets foreldre som tok kontakt med politiet.

Mannen har jobbet i både kommunale og private barnehager i løpet av de siste 14 årene. Politiet har bekreftet at det er gjort beslag hjemme hos mannen, men han erkjenner ikke straffskyld.

Informerer alle

Kommunallederen forteller at de i dag sender ut et informasjonsskriv til samtlige foreldre som har barn i barnehagene i Alta.

– Her vil vi redegjøre for saken og for hvordan vi videre håndtere dette. Konkret forteller vi hvilke ressurser som settes inn og hva som er tilgjengelig for foreldrene, forteller Hansen.

Han understreker at foreldre som er bekymret for om deres barn har vært utsatt for noe må kontakte politiet.

– Utover det er både styrerne i samtlige barnehager og kommunepsykolog tilgjengelig for dem som ønsker samtaler, sier han.

Kommunallederen bekrefter for øvrig at mannen har jobbet i flere barnehager i kommunen, men han vil ikke opplyse det eksakte antallet.

Pressekonferanse

Politiet redegjorde på en pressekonferanse i dag om overgrepssaken i en barnehage i Alta.

Foto: Robin Mortensen/NRK

Foreldre slo alarm

Ifølge etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen er det foreløpig kun snakk om ett barn.

– Det gjelder ett barn og én barnehage, sier Mikalsen som forteller at de gikk til pågripelse av mannen for en uke siden etter at de ble alarmert fra barnets foreldre.

– Mannen er avhørt, men jeg kan ikke gå i detalj om hva som er kommet ut av det annet enn at vedkommende nekter straffskyld og stiller seg uforstående til saken, forteller Mikalsen.

Han forsikrer at saken har høy prioritet og at de nå etterforsker for fullt for å få klarhet i alle detaljene i saken.

Politiet kan ikke utelukke flere tilfeller av overgrep.

Mannen er varetektsfengslet i 14 dager.