Engasjement for barn belønnes med 1,13 millioner

Lise Aanesen og Trivselslabben i Vadsø jobber for å inkludere alle i fritidsaktiviteter – nå blir inkluderingsprosjektet belønnet av Kulturdepartementet.

Lise Aanesen

Lise Aanesen som driver Trivselslabben i Vadsø har fått over en million kroner fra kulturdepartementet til et prosjekt som skal inkludere alle barn i idretten i Vadsø.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

– Det er absolutt en stor glede. Det føles veldig godt å bli sett og vite at det jeg holder på med er riktig og bra. Det er jo det jeg ønsker, sier Lise Aanesen.

Kulturdepartementet deler årlig ut til sammen rundt ti millioner kroner for å stimulere til inkludering og integrering i fritidstilbudene rundt om i landet.

– Det er så lenge siden søknaden ble sendt inn at jeg ikke trodde at prosjektet skulle få noen tildeling.

Aanesen har nå mottatt 1,13 millioner kroner for sitt pilotprosjekt "Alle skal med", som er et prosjekt som skal inkludere alle barn i idretten i Vadsø. Prosjektet skal få kommunen, innbyggere og næringslivet til å bidra. Og for dette så fikk Trivselslabben over ti prosent av de midlene som deles ut.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Jeg brenner ekstra for dette – verdien av det som ligger i frivillig arbeid betyr kjempe mye.

Trivselslabben

Her er Lise Aanesen i Trivselslabben i Vadsø gjest i Finnmarkssendinga sammen med Somaya og hennes mor Folysai for å fortelle om integrering gjennom idretten.

Foto: NRK

Ildsjel med hjerte for barn

Pengene til Trivselslabben skal bidra til at flere barn fra økonomisk vanskeligstilte familier kan delta i organiserte fritidsaktiviteter.

Aanesen er veldig opptatt av at folk skal skjønne at frivilligheten ikke går av seg selv

– Det må styres og organiseres for å få mest mulig ut av de pengene man putter inn, og det er det jeg endelig skal få lov til å gjøre. Nå skal jeg vise hvor mye man kan få ut av det.

For Lise Aansen er det viktig at barn får være en del av fellesskapet og føle tilhørighet. Hun tror at det å være sammen med andre mennesker er den beste medisinen for oss alle. Og derfor er det så viktig at ikke mangelen på penger forhindrer noen barn fra å delta.

– Det så vondt å se på barn som står utenfor fordi mamma og pappa ikke har råd. Da må vi gjøre alt vi kan for å forhindre det. Barna skal få være med – det er så viktig.

Aanesen er en ildsjel som brenner for at barn og unge skal ha det godt. Og med støtte fra Kulturdepartementet så har hun midler til å jobbe for nettopp det.

– Da er det godt å være en som kan brenne for en sak – og ikke brenne seg helt ut. Nå er det godt å gyve løs på hjerteprosjektet " Alle skal med".