NRK Meny
Normal

Bjørnevatn mot Tromsø endte 0-5

Det stod 1-0 etter første omgang, og etter pause rant målene inn for Tromsø. Kampen endte 0-5 til TIL.

Her kan du se kampen mellom Bjørnevatn og Tromsø direkte fra klokken 18.00.

Fredrik Michaelsen satte inn første mål etter 24 minutter. To minutter etter pause kom et selvmål fra Bjørnevatn-spiller Kristoffer Amble Mathisen. Mikael Ingebrigtsen med to mål og Mour Samb med ett sørget for at det endelige resultatet ble 0-5.

Det var tidligere lagkamerater som møttes til duell da Tromsø møtte Bjørnevatn i dag. Før kampen menter TIL-spiller Magnus Andersen at det ikke ville bli en lett oppgave.

– Vi vet at Bjørnevatn er et lag med trøkk og pondus, de kommer til å bite ifra seg, sier Magnus Andersen, vel vitende om at de kommer til Sør-Varanger som favoritter. Likevel tar de ikke seieren på forhånd.

I dag spilles en rekke kamper over hele landet i den første runden i NM i fotball for menn.

Til møter Bjørnevatn i første runde av cupen

KJENTE DUELLER: Dan Michael Randa og Magnus Andersen er klar til duell. Randa spiller for Bjørnevatn og Andersen for TIL. De tidligere lagkameratene gleder seg til kveldens oppgjør.

Foto: Arne Egil Tønset / NRK

At Tromsø er med er ingen overraskelse. At Bjørnevatn er kvalifisert er mer unormalt. Ikke siden midten av 90-tallet har laget fra nord vært en del av cupen.

– Dette er en fantastisk test for oss. Å møte et tippeligalag i Bjørneparken er en drøm for oss, sier Dan Michael Randa som er Bjørnevatns egen måljeger under dagens kamp.

Begge guttene forteller om lag som er klar til kamp, og som kommer til å gi alt. Selv om TIL er den åpenbare favoritten så er de begge enig i at cup er cup.

– Vi gir oss ikke. Alt kan skje, sier Randa.

Ballgutter på skuter

Rundt Bjørneparken, der kampen spilles er det store snømengder, og for å sikre effektiv ballhenting er ballgruttene utstyrt med snøskutere.

Ballgutter på snøskuter

Aleksander Nordgaard (t.v) og Martin Beddari er klare til å rykke ut på skuter om ballen kommer på avveie.

Foto: André Bendixen / NRK

– Vi har fått i oppdrag å hente ballene med skuter, siden det er så mye snø ute, sier Aleksander Nordgaard.

Ballguttene Aleksander Nordgaard og Martin Beddari venter på skuteren oppe på snøskavlen, om lag fire meter over banen.

– Det blir artig. Vi får bare kjøre etter ballen når den kommer litt langt unna. Så skal vi nok få den tilbake, sier Nordgaard.

Ballgutter med snøskuter

Fire meter over bakkenivå er ballguttene klare med snøskuter, i tilfelle ballen kommer på avveie.

Foto: André Bendixen / NRK

Forventer TIL-seier

– Tromsø skal i utgangspunktet ikke ha problemer med å slå Bjørnevatn, men man har jo sett eksempler på at laget man tror er favoritten ikke innfrir, sier Gunnar Grindstein som er NRKs kommentator under kampen i Kirkenes.

NRKS fotballreporter Gunnar Grindstein

NRKs fotballkommentator Gunnar Grindstein forventer at TIL angriper kampen profesjonelt selv om det er store nivåforskjeller mellom lagene. Han tror også at Bjørnevatn kan skape problemer for TIL.

Foto: Marita Andersen / NRK

Han utpeker likevel TIL som den klare vinneren fordi kampen er et eksempel på at nivå fem møter nivå en.

Samtidig gjør Tromsø endringer på laget som kan gi Bjørnevatn en liten sjans til å stelle i stand trøbbel.

– Tromsø stiller med et annet lag enn de bruker i seriekamper. De har for eksempel byttet ut hele laget fra det som starta mot Stabæk forrige søndag. Og Bjørnevatn er et robust lag som kan skape problemer for Tromsø på blant annet dødballer.

Tromsø har analysert sin motstander

Ifølge Grindstein tar TIL denne kampen på alvor og har studert motstanderen i forkant.

– Tromsø har sett på en video fra serieåpningen som Bjørnevatn hadde mot Norild. Der laget de mål på frispark. Laget har studert videoen og jeg regner det som at de kommer til å ta denne kampen på alvor, sier Grindstein og legger til at han forventer at favoritten angriper med høyt tempo allerede fra start.

Gjøres klart til kamp mellom TIL og Bjørnevatn

De siste forberedelsene før kampstart klokken 18.00

Foto: André Bendixen / NRK