Hentet fart til valginnspurt blant sine «egne»

Etter en ny nedtur på meningsmålingene fikk Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre gode råd fra trofaste velgere i landsdelens største Arbeiderparti-bastion.

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre besøkte i dag Hammerfest og nye Baksalen skole.

Foto: Allan Klo / NRK

Støre fikk en varm velkomst i Hammerfest. Og det kan komme godt med, etter at oppslutningen rundt partiet hans har stupt de siste ukene.

I Hammerfest stemte sju av ti velgere Arbeiderpartiet ved kommunevalget for to år siden.

I går kom NRKs meningsmåling som gir partiet en oppslutning på 24,4 prosent.

– Meningsmålingen viser altfor lave tall. Men den meningsmålingen vi styrer etter, kommer 11. september. Velgerne bestemmer seg i løpet av valgkampen, og det er svingninger på de målingene, sier han.

– Bli mer jovial

Om knappe to uker får vi svaret på hvem som blir Norges neste statsminister. De som stemte Arbeiderpartiet for to år siden ved kommunevalget har følgende råd til statsministerkandidaten.

Folk på gata om Jonas

Hans Edvard Bentsen i Hammerfest oppfordrer Jonas Gahr Støre til å vise mer av sine myke sider.

– Han er litt på gyngende grunn. Han er ikke klar nok i sine uttalelser om hva han og Arbeiderpartiet vil, sier Bjørn Hansen.

– Han kan snu en litt annen side til en det man har sett i det siste. Litt mer smilende og jovial, sier Hans Edvard Bentsen.

– Skal få til et bedre resultat

Støre mener partiet skal klare å snu tallene, bare velgerne får vite mer om politikken som skal frontes i valgkampinnspurten.

– Vi har lagt fram flott politikk for flere lærere i skolen som kan hjelpe barn som trenger det, en forpliktende sykehusplan og et ordentlig opplegg for å ta imot våre eldre. Nå er det tid for å være ute å forklare politikken vår, og møte velgerne. Så jeg kan love deg at vi skal få et bedre resultat i valget enn vi har sett på meningsmålingene, sier han.