NRK Meny
Normal

Ber Statens vegvesen erstatte steinsprang-skader

Det er skiltet med for høy hastighet, og jeg har fått mye skader på bilen min. Derfor mener jeg at Statens vegvesen må dekke kostnadene med omlakkering.

Fred Magne Johansen opprørt over steinsprang

Fred Magne Johansen er opprørt etter å ha fått steinsprangskader på E69 i Honningsvåg. Det var skiltet lavere fartsgrense og fare for steinsprang, men Johansen mener farten burde vært satt lavere enn 50 kilometer i timen.

Foto: Privat

Det sier Fred Magne Johansen fra Honningsvåg etter å ha kjørt på E69 hvor Statens vegvesenet har lagt kald asfalt. Det er skiltet 50-sone i området, og det er også skilt om fare for steinsprang.

– Burde vært lavere hastighet

Likevel mener Johansen at det er all grunn til å klage, og selv om han ikke har store forhåpninger om å nå frem - har han klaget.

– For det første burde det vært skiltet til 30 kilomter i timen, for da blir ikke så mye stein

Steinsprangskader

Bildet er tatt av bilen til Fred Magne Johansen og viser steinsprangskader han mener å ha fått da han kjørte gjennom et området Statens vegvesen har lagt kald asfalt.

Foto: privat

kastet opp. For det andre så syns jeg det er helt fantastisk at de reparerer veier slik, sier Johansen som sier han har fått omfattende steinsprang-skader på bilen. Men han har foreløpig ikke sett så nøye på skadene at han vet hvor mye det er snakk om.

– Jeg har ikke gått bilen i sømmene, den må vaskes ned for asfaltstøv før jeg ser alt. Dessuten vil jeg bare ødelgge dagen om jeg gjør det nå, sier Johansen.

Har fått flere klager

Trafikk-operatør Synnøve Lukkassen som tar telefonen på Statens vegvesens nummer 175, bekrefter at de har fått inn flere klager.

– Siden jeg kom på jobb har vi fått inn tre klager, og de har jeg meldt videre. Men det er

steinsprangskade

Ted Åge Solvik sier han fikk knust frontruten av steinsprang, og har klaget til Statens vegvesen.

Foto: Privat

jo skiltet for steinsprang og lavere hastighet, påpeker Lukkassen som ikke kan kommentere om det er aktuelt for dem å ta kostander knyttet til skader.

En av de tre klagerne er Ted Åge Solvik. Han tror vegvesenet vil komme seg unna med at de har skiltet, men er provosert over det han opplevde på veien.

– Jeg blir irritert fordi jeg fikk knust frontruta, og masse steinsprang på en to år gammel bil. Det er ikke veldig hyggelig, sier Solvik.

Trasig opplevelse

Fred Magne Johansen syns det er flott at veiene fikses, men mener at det burde gjøres på måter som ikke ødelegger bilene.

Han har ikke opplevd lignende tidligere.

– Jeg syns det er for dårlig, og trasig at man skal få skadet bilen på noe sånt. Selv lå jeg i 40 kilometer i timen, og da var det fortsatt mye stein som sprutet opp bak, og opp under bilen. Et veldig bråk, sier Johansen.