NRK Meny
Normal

Ber om hjelp til å finne savnet 82-åring

Politiet har vært i dialog med de pårørende, og har valgt å gå ut med bilde og navn på den savnede 82-åringen på bakgrunn av at han er dement.

Laster kart, vennligst vent...

Mannens bekledning er muligens grønn turbukse og hvit ullgenser med sorte striper, opplyser Østfinnmark politidistrikt.

Mannen, som har vært savnet fra eldresenteret på Bugøynes siden klokken 05.30 i morges, heter Hilmar Karisari.

Politiet har vært i dialog med de pårørende, og har på bakgrunn av at mannen er dement, valgt å gå ut med bilde og fullt navn.

Ber om tips
Hilmar Karisari

Bildet er av Hilmar Karisari, som har vært savnet siden klokken 05.30 fredag. Politiet har valgt å gå ut med bilde etter dialog med familien.

Foto: PRIVAT

Politiet håper at bildet vil bidra til at folk gjenkjenner mannen, og tar kontakt. De vil spørre rundt på Bugøynes for å finne ut hvor han eventuelt kan ha gått.

– Mannen er opprinnelig fra Bugøyfjord, men har tilhold på eldresenteret i Bugøynes. Så vi aner ikke hvilken retning han har gått, og derfor har vi valgt å iverksette en stor leteaksjon, sier operasjonsleder hos Øst-Finnmark politidistrikt, Tarje Tellefsen.

Politiet oppfordrer at de som har tips om den savnede, eller har sett han, tar kontakt på 02800 eller 78972000

Leter rundt hytte

– Det søkes nå i området rundt Bugøynes. Politiet skaffer etterretning der mannen har hatt tilgang på en gammel hytte, og det opprettes søksområde i det området, sier Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Store ressurser er satt inn for å finne den savnede mannen. Et Sea King helikopter, Røde Kors, Norske redningshunder, Sivilforsvaret, lokalt brannvesen og reinpolitiet bistår alle politiet i den omfattende leteaksjonen.