Bekymret for rekrutteringen i skutercross-miljøet

Nå håper sporten at nye regler og bedre tilpassede snøskutere for de yngste skal få opp antall skuterkjørere igjen.

Skutercross

Sist vinter ble det arrangert snøskutercross-VM i Alta. Det er imidlertid dalende interesse for å drive med denne sporten, noe man forsøker å gjøre noe med.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Skutercross har lenge vært en populær sport i Norge, men for øyeblikket opplever klubber og utøvere at stadig færre driver med sporten.

– Det har vært en veldig nedgang de siste fem til seks årene, sier Kristoffer Holm. Han en av landets beste snøskutercross-kjørere.

Han viser særlig til de nordligste fylkene har opplevd stor nedgang.

– Det har minsket helt og hele Finnmark har sluttet med snøskutercross. I Troms har det nesten ikke vært noen kjørere de siste to til tre årene. Det har kun vært meg fra Troms, sier Holm.

Skutercross

Det kan være flere grunner til dalende interesse for å kjøre skutercross. Et av problemene er at snøskuterne ikke er tilrettelagt for unge kjørere.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Ikke tilpasset de yngste

En av grunnene til nedgangen kan være at det ikke finnes snøskutere som er tilpasset de yngste.

Leder i Alta snøskuterforening, Per Espen Kjellmann, håper en løsning med bedre tilrettelagte snøskutere for de yngste, skal få flere utøvere tilbake til sporten.

– Vi har nå laget et opplegg fra det her året i Norge der vi tilbyr de fra 10 år 600-kubikkere. Disse har fabrikkreduksjonssatser, som reduserer effekten så skuterne er mer egnet for de minste utøverne, sier Kjellmann.

Nye regler og snøskutere

Utøver Kristoffer Holm håper nye regler for snøskutere vil være en fordel for rekrutteringen.

Nå i januar kommer nye regler, som skal være med å redde interessen til sporten.

– Vi håper at det blir et opptrekk og at folk vil starte med cross. Vi håper også at det vil bli billigere å kjøre, og at folk har det artig igjen, sier Holm.