NRK Meny
Normal

Ba journalist om å reise til helvete

Under et kommunestyremøte med høy temperatur, nektet Johnny Olaussen (Frp) å gå fra talerstolen. Det fikk ordføreren til å slå så hardt at møteklubba knakk. Et avisoppslag om hendelsen fikk FrP-politikeren til å rase.

Johnny Olaussen

FYRTE AV BANNSKAP PÅ FACEBOOK: Fremskrittsparti-politiker Johnny Olaussen, her under NRKs valgdebatt høsten 2015.

Foto: Stian Strøm / NRK

Alf Helge Jensen i Finnmarken. Du kan ryke så langt te helvete som det over hodet er mulig å reise, å etter det kan du fortsette.

Johnny Olaussen, på sin FB-side

Grunnen til det opphetede kommunestyremøtet var at Johnny Olaussen fra talerstolen ba kommunestyret om å evaluere rådmannen i Gamvik, Ellen Beccer Brandvold. Da ordføreren avviste dette, nektet Olaussen å forlate talerstolen, selv om ordføreren slo til klubba knakk.

Dette ble omtalt av Finnmarken onsdag, som igjen førte til et over gjennomsnittlig krast innlegg på Facebook av Olaussen.

Har kontaktet advokat

Finnmarken omtaler også en rettskjennelse fra Øst-Finnmark tingrett 8. februar, der kommunen fikk medhold i at Olaussen måtte fratre stillingen som lærer.

– Journalist Alf Helge Jensen i Finnmarken har lagt ut påstander om innhold i et brev som jeg skal ha sendt til lærere i Mehamn. Det er rent oppspinn. Når han i tillegg vinkler dette opp mot at jeg som lærer har måttet fratre stillingen, inntil saken skal opp i tingretten 6.–10. juni, så gjør han det svært vanskelig for meg å kunne få meg jobb andre steder, sier han til NRK.

Han har nå sendt saken over til sin advokat.

Trond Einar Olaussen

TAUS: Ordfører i Gamvik kommune, Trond Einar Olaussen (Ap), ønsker ikke å kommentere saken.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Beskylder ordfører for å lyve

Til NRK sier han at også ordføreren i Gamvik, Trond Einar Olaussen (Ap), «sprer løgner og dikter opp ting» om han.

Han mener at ordføreren unngår å ta opp blant annet evaluering av rådmannen i kommunestyret.

– Det er ikke uventet for meg at ordføreren holder på slik som han gjør. Han hadde lovet meg og innbyggerne i Gamvik kommune at han skulle sette denne saken på dagsorden, men siden jeg har så mye kunnskap i saken så våger han ikke, mener Johnny Olaussen.

Ønsker ikke kommentere innlegget

Ordfører Trond Einar Olaussen ønsket ikke å la seg intervjue om saken eller Facebook-innlegget, men skrev følgende beskjed til NRK:

Hei, Jeg leser ikke hva Johnny Olaussen skriver på sin Facebook og ønsker heller ikke å kommentere hans innlegg.

Trond Einar Olaussen

Journalist Alf Helge Jensen ønsket heller ikke å utdype mer enn denne meldingen:

Jeg synes det Johnny Olaussen har lagt ut på Facebook, er veldig beskrivende i seg selv. Det fortjener strengt tatt ingen kommentar, men det er unektelig spesielt at politisk nestleder i Finnmark Frp tyr til slik ordbruk. Vi har forholdt oss til fakta i saken.

Alf Helge Jensen

Har en solid sak

Eilif Aslaksen

FORSVARER PUBLISERING: Redaktør Eilif Aslaksen i avisa Finnmarken.

Foto: Paul K Egell-Johns / NRK

Redaktør i Finnmarken, Eilif Aslaksen, sier språkbruken gjør det tydelig hvorfor kjennelsen fra 8. februar i tingretten, slår fast at det fremstår noe vanskelig for Olaussen å skille sine roller som lærer og politiker.

– At du ber noen om å reise til helvete og enda lengre, som han skriver, bekrefter vel noe av det de er inne på i kjennelsen, sier han.

– Hva tenker du om anklagene mot avisen og Alf Helge Jensen?

– Jeg mister ikke nattesøvn av det. Saken vår om Johnny Olaussen er bygd på solid dokumentasjon. Vi har både muntlige og skriftlige kilder, og Olaussen har jo selvsagt fått mulighet til å kommentere saken. Jeg er stolt av jobben Alf Helge Jensen har gjort, sier Aslaksen.