NRK Meny
Normal

Asylmottak i Alta: Føler seg overkjørt av Fylkesmannen

Først vedtok Alta kommune å ikke tillate at tidligere Nordlys Hotell blir brukt til et asylmottak. Fylkesmannen omgjorde vedtaket, og dermed blir det asylmottak i Bossekop.

Ronny Berg

Ronny Berg i Frp har ikke sans for Fylkesmannens innblanding.

Foto: Robin Mortensen/NRK

– Det er frustrerende som lokalpolitiker når man legger ned mye arbeid i enkelte saker for å komme frem til et vedtak, og så blir det bare tilsidesatt når det kommer til Fylkesmannen, sier varaordfører i Alta, Ronny Berg (Frp).

– Basert på gammelt rundskriv

Han har svært liten sans for at Fylkesmannen griper inn i politiske vedtak gjort i kommunestyresalen i Alta. To ganger har lokalpolitikerne sagt nei til asylmottak ved det nedlagte Nordlys hotell. Fylkesmannen har omgjort vedtaket etter klage fra eierne av bygget.

– Med utgangspunkt i det Fylkesmannen sier i Altaposten, så kommer det frem at hans embetsverk også har brukt skjønn i denne saken. Men det er et rundskriv fra departementet som fortsatt er gjeldende som de sier de har fått bekreftet fra departementet. Dét rundskrivet, meg bekjent, er fra 2004, sier Berg.

Fylkesmannen: – Riktig vurdering

Assisterende Fylkesmann i Finnmark, Ingvild Aleksandersen, sier at de har sitt på det tørre.

– Fylkesmannen har gjort sine vurderinger, på bakgrunn av det lovverkerket, styringssignal og rundskriv som foreligger. Inntil regjeringen kommer med andre styringssignal er vi nødt til å forholde oss til det som foreligger i dag, sier hun.