NRK Meny
Normal

Åpner veien til Sørvær – men beholder båten litt til

Veien mellom Brevikeidet og Sørvær er åpnet igjen, men kan bli stengt på kort varsel. Fylkeskommunen beholder den oppsatte båtruta for sikkerhets skyld.

Rasstedet ved Falkebergtunnelen, Hasvik

USIKKER ÅPNING: Steinraset 21. desember isolerte Sørvær, men veien er nå farbar.

Foto: Statens vegvesen

Det var et steinras ved Falkenbergtunnelen 21. desember som stengte fylkesvei 102 mellom Breivikeidet og Sørvær i Hasvik kommune.

Ettersom det er kaldt og stabilt vær og dermed mindre bevegelse i fjellet, er veien åpnet igjen fra torsdag ettermiddag. Statens vegvesen har også satt i verk ekstra overvåkingstiltak på strekningen, skriver de i en pressemelding.

– Dersom observasjoner tilsier det, eller vi får et væromslag, kan veien bli stengt igjen på kort varsel. For øyeblikket ser det ut til at været vil være kaldt og stabilt de neste dagene, sier Kurt Mørk Eriksen, som er prosjektleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen i Finnmark.

Hurtigbåt til Sørvær

Hurtigbåten som er satt inn vil uansett anløpe Sørvær både torsdag og fredag, som opprinnelig planlagt, melder Finnmark fylkeskommune.

– Vi er glade for at veien er fremkommelig, men ut fra tilbakemeldingene fra Statens vegvesen er åpen vei avhengig av stabilt, kaldt vær, sier samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi.

Fylkeskommunen har allerede planlagt rutene for denne uka og den neste, og på grunn av usikkerheten lar de «Ingøy» operere ruta som planlagt torsdag og fredag.

Deretter er det litt uklart hva som skjer, og fylkeskommunen vil se an Vegvesenets avgjørelse før de setter inn flere båtanløp.

– Men vi har en plan og er klare, sier samferdselssjefen.

Omfattende

Firmaet Visinor AS, som er spesialister på fjellsikring, har undersøkt området ved Falkebergtunnelen i dag, melder Vegvesenet.

– Planen var å renske fjellet. Det viser seg imidlertid at det er behov for et mer omfattende sikringsarbeid med tyngre utstyr. Vi må derfor gjøre nærmere vurderinger av hva vi skal gjøre videre, sier Kurt Mørk Eriksen.