NRK Meny
Normal

Antyder dårlige rutiner i skiforbundet

Finnmark skikrets sier de har full tillit til Norges Skiforbund. Samtidig understreker leder Svein Tore Dørmænen at Johaug-saken reiser spørsmål knyttet til rutiner og systemer på langrennslandslaget.

Svein Tore Dørmænen

Dette er en utrolig kjedelig sak, og vi alle føler med Johaug. I disse tilfeller er det til sist utøverens ansvar å vite hva en får i seg av medikamenter, sier leder i Finnmark skikrets, Svein Tore Dørmænen.

Foto: Privat

Ski-Norge har gitt full støtte til Norges Skiforbund i kjølvannet av Johaug-saken, Finnmark skikrets inkludert, likevel med et forbehold.

– Dette er en utrolig kjedelig sak, og vi alle føler med Johaug. I disse tilfeller er det til sist utøverens ansvar å vite hva en får i seg av medikamenter, sier leder i Finnmark skikrets, Svein Tore Dørmænen.

Det var tirsdag at Therese Johaug sa at hun hadde null skyld etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter å ha brukt kremen Trofodermin for solbrente lepper.

Reiser spørsmål

Dørmænen understreker at saken reiser spørsmål rundt rutiner og systemer for langrennslandslaget.

– Hvis det er sånn at man ikke har tilstrekkelige rutiner, kan jo slike glipp skje, slik som det kan synes å ha skjedd her i forhold til kontroll av medikamenter. Gjeldende rutiner må gjennomgås og kvalitetssikres for den medisinske behandling, sier han.

Johaug

Therese Johaug under skiforbundets pressekonferanse tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Hvordan oppleves det å være lokal tillitsvalgt i et forbund med to store dopingsaker på kort tid?

– Vi vil ha fokus på det arbeidet vi fremmer på lokalt nivå i Finnmark, og på krets, klubb- og utøvernivå. Det er fokuset vi må ha, og det er gleden skisporten gir oss.

Omdømmeproblem

– Samtidig er dette både beklagelig og kjedelig. Det er ikke med på å bygge vårt omdømme. Derfor er det så viktig at dette håndteres på en skikkelig måte, og det har vi tillit til at langrennskomiteen og skistyret gjør, slår Dørmænen fast.

– Skiforbundet har ikke suspendert Johaug, slik man har gjort ved lignende tilfeller tidligere. Hva tenker du om det?

– Nå må vi la skistyret og langrennskomiteen behandle dette. Deretter må det jo behandles av de formelle organene. Inntil det er avgjort, må vi bare ha tillit til at det tas tak i problematikken og jobbes med den.