NRK Meny
Normal

Altaposten: – Jente (12) antastet av to menn på hjemveien

Politiet bekrefter at de etterforsker en episode i Bossekop, der to gutter eller unge menn på mellom 15 og 20 år med arabisk utseende har tatt kontakt med en 12 år gammel jente på en utilbørlig måte.

Asylmottak

Hendelsen skal ha skjedd ved tidligere Nordlys hotell i Bossekop i Alta som nå brukes som asylmottak for enslige mindreårige.

Foto: André Bendixen/NRK

Det er Altaposten som i dag skriver om hendelsen som skal ha skjedd utenfor et asylmottak for enslige mindreårige i Alta i Finnmark.

Jenta skal ha vært på vei hjem da hun passerte to gutter som oppsøkte henne. De to guttene skal ha fulgt etter jenta og tak takk i henne. Avisa skriver at jenta ble antastet.

Ifølge avisa var det en annen mann som satt i en bil som var oppmerksom på situasjonen og som kjørte etter dem. De to mennene skal da ha stukket av og forsvunnet.

Altaposten har selv pratet med faren til jenta som gjenforteller historien og snakket med vitnet som satt i bilen.

NRK har pratet med politiet, som ikke har hatt mulighet til å uttale seg om saken.

Men ifølge avisa så sier politiets etterforskningsleder følgende:

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte detaljer i forklaringen jentas far eller det aktuelle vitnet gir til Altaposten. Men jeg kan bekrefte at vi har opprettet en sak og etterforsker en episode i Bossekop, der to gutter eller unge menn på mellom 15 og 20 år med arabisk utseende har tatt kontakt med en 12 år gammel jente på en utilbørlig måte. De to skal ha fulgt etter en jente og gjort tilnærmelser, men ble avbrutt av et vitne. Uten å gå i detaljer kan jeg si at vi jobber med saken, og at den er høyt oppe på vår prioriteringsliste, sier Mikalsen til Altaposten.