NRK Meny
Normal

Repvik: – Moss vant fortjent

Moss satte tidlig standarden i kampen mot Altas herrelag, etter bare tre minutter scorer hjemmelaget på en dødball. Altas første tap for sesongen endte med tre baklengsmål.

Alta IF - HamKam

ARKIV

Foto: Erik Lieungh

Selv om Moss satte standarden tidlig og kampen bar preg av at hjemmelaget kom best i gang, mener trener for Alta Ifs herrer, Rune Repvik, at de hang godt med i 1. omgang.

– Gradvis utover i omgangen så tar vi mer og mer over, vi gjør en OK første omgang. Vi produserer dessverre alt for lite, men Moss produserer heller ikke noe voldsomt med målsjanser, sier Repvik.

Strategien i pausen var klar: Være enda råere på å plukke opp andre-baller og sette igang spill på hjemmelagets banehalvdel.

– Ettersom vi gjorde en OK første omgang så var beskjeden fra meg til spillerne å fortsette i samme spor, forteller treneren.

Slik ble det ikke. Drøyt ti minutter ut i andre omgang er det nettkjenning igjen og Moss går opp i en 2-0 ledelse. Presset på Altas mannskap er stort og jaget er i gang. Selv om Håvard Nome utligner bare tre minutter etter, så er det Moss som er i føringen.

– Moss produserer i tillegg masse målsjanser, så når man ser på statistikken så vinner de fortjent, medgir Altas trener.

Klar for neste motstander

På mandag venter Strømsgodset 2 hjemme i Finnmarkshallen. En del erfarringer fra dagens kamp, vil bli terpet på, før de står på gresset igjen.

– Det er en del ting fra denne kampen, en del taktiske ting, underveis i denne kampen som vi kan lære av og utvikle oss til å gjøre det enda bedre når vi møter Strømsgodset.

Hva er det dere vil ta lærdom av?

– Blant annet det med dødballer, vi må bli enda råere der, avslutter Repvik.

Alta ligger etter dagens tap på en tredjeplass på tabellen, etter Moss og på topp Raufoss.