NRK Meny
Normal

Alta IF ønsker å slå gamletreneren i cupen

Alta IF møter sin gamle trener i tredje runde av cupen når Bodø/Glimt og Aasmund Bjørkan tar turen til Finnmarkshallen torsdag.

Aasmund Bjørkan

Aasmund Bjørkan er i dag trener for Bodø/Glimt, men følger fortsatt med på Alta IF. Torsdag møtes lagene i tredje runde i cupen.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Torsdag møter Alta IF Bodø/Glimt i tredje runde av cupen. Du kan se kampen direkte fra Finnmarkshallen fra klokken 18.00, kommentert av Bjarne Brandal fra NRK Nordland og Stian Høgland fra Avisa Nordland.

Bodø/Glimts fotballtrener, Aasmund Bjørkan, er et kjent navn for mange som bor i Alta og har fulgt Alta IF. Bjørkan kom inn som et frisk pust i 2009, og han er den treneren som har gjort det desidert best med herrelaget til Alta IF gjennom tidene.

Sist Alta IF og Bodø/Glimt møttes i cupen vant Alta 3-0 – og da med Aasmund Bjørkan som trener.

Nå har han byttet til eliteserielaget Bodø/Glimt, men han tar ikke lett på motstanderen – til tross for nivåforskjellene på lagene. Alta IF spiller i dag i 2. divisjon.

Kjenner Alta IF godt

– Jeg kjenner Alta godt. Jeg har vært der selv, og jeg vet at de har et godt lag. Det blir sikkert en spennende og tøff kamp. Vi har utrolig lyst til å komme langt i cupen. Vi prioriterer den og stiller med alt det vi har, sier Bjørkan.

Han setter pris på å møte gamleklubben Alta IF.

– Jeg startet min trenerkarriere i Alta, og setter pris på byen og klubben. Det er selvfølgelig viktig for oss å komme langt i cupen, men også å følge med på miljøene som jobber godt rundt oss. Alta er et slikt miljø, sier Bodø-treneren.

Tror på åpen kamp

Da Alta IF slo Bodø/Glimt sist var Rune Repvik assistenttrener under Aasmund Bjørkan. I dag har Repvik overtatt som hovedtrener i Alta.

– Jeg har sans for Aasmund. Vi flyttet til Alta begge to i 2009. Han er en trener som har skapt mange øyeblikk i Alta, sier Repvik.

Han tror Alta IF kan slå Bodø/Glimt igjen, selv om Alta IF denne gangen spiller to divisjoner under Bodø/Glimt.

– Skillet er litt større nå, men sjansen er ok, sier Repvik.

På alvor

Bjørkan tror også på en åpen kamp.

– Jeg kjenner Alta nok til å vite at de er et bra lag. Jeg har sett alle kampene i år, og vi tar de på fullt alvor. Det blir sikkert en flott ramme rundt kampen, med mye folk og et tent hjemmelag – men vi er like tent, sier den gamle Alta-treneren.