NRK Meny
Normal

Advokat etter tapt arbeidsrettssak: – Blir vanskeligere å være arbeidsgiver

Busselskap i Finnmark tapte oppsigelsessak. Nå mener selskapets advokat at dommen gjør det vanskelig å være arbeidsgiver.

Per Hansen, daglig leder Boreal

Advokat Juha Seppola (t.v.) i retten sammen med daglig leder i Boreal transport under rettssaken mot bussjåføren.

Foto: Allan Klo/NRK

Boreal Transport Nord frykter at det vil bli vanskelig å være arbeidsgiver i fremtiden dersom en fersk dom fra Hammerfest tingrett blir stående.

– Arbeidsgivere må i fremtiden være ekstremt varsomme med hvem de skal ansette, hevder Boreals advokat, Juha Seppola fra NHO Troms og Svalbard til NRK.

Selskapet tapte nemlig denne uken en arbeidsrettssak der de ble dømt for ugyldig oppsigelse av en bussjåfør.

– Aksept for å ta seg til rette

– Hammerfest tingrett er enstemmig av den oppfatningen at det er greit at en arbeidstaker uten tillatelse kan ta seg til rette på en arbeidsplass og da benytte seg av videoutstyr, innvilge seg sin egen parkeringsplass på bedriften sitt område, si hva man vil om daglig leder, og ikke minst kreve det at bedriften helt uten grunn skal avskjedige enkelte av sine kolleger, sier Seppola.

– Grundig dokumentert

Sjåførens advokat Runar Homble sier at hans klient har fått medhold i det han mente var en usaklig oppsigelse.

– Vi har stått fem dager i Hammerfest tingrett og gått gjennom all dokumentasjon i saken og har hørt omtrent 20 vitner.

Og tingretten har gitt min klient medhold i alle hans anførsler, og har ikke gitt Boreal medhold i noe egentlig.

Da blir tingrettens konklusjon slik den ble, nemlig at oppsigelsen dømmes ugyldig og at min klient tilkjennes en oppreisningserstatning, sier Homble.

Stig-Runar Andersen mot Borea

Bussjåfør Stig Runar Andersen (t.v.) og hans advokat Runar Homble.

Foto: Allan Klo/NRK

– Godt å bli ferdig

Bussjåfør Stig Runar Andersen fra Honningsvåg sier at han er svært lettet over at dommen fikk det utfallet han hadde forventet og håpet på.

– Jeg føler at vi vant fram på de punktene som vi mente at vi hadde en god sak, og jeg føler at retten har sett det samme som vi har sett i saken. Det er godt å bli ferdig med den delen der, sier han.

– Hvordan tror du at denne dommen vil påvirke arbeidsdagene fremover?

– Det som er viktig her er de prinsipielle faktorene i saken, og det er jo hele tiden det som har vært viktig for meg. nemlig hvordan arbeidsmiljølovgivningen skal forvaltes på en arbeidsplass.

– Så jeg tror jo at en sånn her dom generelt vil ha en positiv effekt på arbeidsmiljøet, ikke bare hos oss lokalt, men i hele bransjen, sier Andersen.

– Hatt en bedre dag på jobben

Boreal har ifølge advokat Juha Seppola ikke tatt stilling til om de vil anke dommen.

– Det spørsmålet gjenstår til vurdering, men min umiddelbare reaksjon på dommen kan vel kanskje lettest beskrives fra en fotballterminologi, der hjemmelaget leder 1–0 etter første omgang. Men så mener bortelaget at målet var offside og at dommeren har hatt en bedre dag på jobben, sier Seppola.