NRK Meny
Normal

– Vi er heldige at vi fant dem i live

Politiet i Finnmark er svært fornøyde med at leteaksjonen der tre personer var savnet på Ifjordfjellet i Finnmark i går gikk så bra som den gikk.

Laster kart, vennligst vent...

Ifjordfjellet ligger i grensestrøket mellom kommunene Lebesby, Gamvik og Tana.

Tre personer ble funnet i live sent søndag kveld, etter å ha vært savnet i fire timer.

Følget hadde gått seg vill i terrenget etter å ha kjørt seg fast under en skutertur på Ifjordfjellet i Finnmark. De tre hadde etterhvert kommet bort fra hverandre, én av dem på skuter, mens de to andre var til fots.

– Velykket aksjon

Politiet vurderte ettervhert situasjonen som svært kritisk, da det blåste liten kuling i området. Det var tre plussgrader og regn. Elver og bekker hadde gått opp, og føret og sikten var dårlig.

– Vi er svært glad for at det endte så godt. Vi er heldige som fant dem, sier operasjonsleder i Øst-Finnmark politidistrikt Bjørn Tormod Syversen til NRK.

– Det var en velykket redningsaksjon, og en veldig god innsats av reinpolitipatruljen som fant dem. Det hjalp nok godt at de var lokalkjent i området, sier Syversen.

– Står bra til

En av de tre hadde klart å ta seg til en hytte der det var kjentfolk, de to andre ble funnet av en reinpolitipatrulje. De to var nedkjølte, og ble fraktet til nærmeste helsesenter.

NRK har vært i kontakt med helsepersonell som bekrefter at det går bra med de to som var nedkjølte. De to vil få ytterligere helsesjekk av lege i dag.

Politiet opplyser at de har opprettet en sak på hendelsen, og at det er foretatt rutinemessige blodprøver av de involverte.