– Trist for de ansatte, selskapet og for Hammerfest

Arctic Seaworks i Hammerfest, som består av tre selskaper, gikk mandag konkurs. Omtrent 40 ansatte mister jobben.

Marianne Sivertsen Næss

Marianne Sivertsen Næss (Ap), her fotografert i en annen anledning, tenker på de ansatte.

Foto: Allan Klo / NRK

– Det er alltid dramatisk, og, ikke minst, trist når et selskap går konkurs og arbeidsplasser går tapt. Ikke minst er det trist for de som mister jobbene sine. Det er også trist for selskapet og for Hammerfest, sier Marianne Sivertsen Næss.

Hun er varaordfører (Ap) i Hammerfest i Finnmark.

Nettstedet iFinnmark meldte tidligere i dag, mandag, om konkursen. NRK har fra administrerende direktør Fred Falch i Arctic Seaworks Gruppen fått bekreftet at hele selskapet, med datterselskaper, er gått konkurs. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Jobbes for feriepenger

Hammerfest

Olje og gass gir manghe direkte og indirekte arbeidsplasser i Hammerfest.

Foto: Allan Klo

Arctic Seaworks leverer tjenester innen maritim sektor, og har forretningsadresse i Hammerfest.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med advokat Ingar Nordmo Olsen som er bostyrer, som ikke var tilgjengelig for en kommentar.

Marianne Sivertsen Næss understreker at hun ikke kjenner detaljene i saken, men antar at investeringstørke blant oljeselskapene har bidratt til konkursene.

Arctic Seaworks opplyser til NRK at «cirka 40» ansatte mister jobbene sine. Ifølge iFinnmark jobbes det aktivt med å sikre feriepenger til de ansatte som mister jobbene sine – noe Sivertsen Næss innstendig håper går i orden.

– Det er alltid trasig å miste jobben sin, men det er kanskje ekstra trasig når det er ferietid og man har sett for seg at man skal kose seg med familie og venner, sier hun.

Olje- og gasskommune

Hammerfest, med sine drøyt 10 000 innbyggere, er en olje- og gasskommune. I 2015 ankom Goliat-plattformen, som denne våren ble satt i drift i havområdene utenfor finnmarksbyen.

– Frykter du at dette kan være begynnelsen på flere konkurser, Sivertsen Næss?

– Jeg gjør jo ikke det med tanke på hva vi vet om hvor mye aktivitet som skal foregå i Barentshavet. Nå er det viktig at man sikrer en kontinuitet og får en fortgang i de prosjektene som vi vet er på tur, sier hun.