NRK Meny
Normal

– Skal det være et stykke fødekake?

Da de ble invitert i bestevenninnens babyshower bestemte Stine Midtun og Maja Kristine Mathisen seg for å sette fart på selskapet med en såkalt «fødekake».

Fødekake

Stine Midtun og Maja Kristine Mathisen ville sprite opp stemningen på bestevenninnens babyshower, og gjorde det med denne fødekaken.

Foto: Stine Midtun

Fødekake

Siri Tungesvik har laget denne fødekaka.

Foto: Siri Tungesvik
Fødekake

Fødekaka Kristine Dale lagde.

Foto: Kristine Dale

– Egentlig er vi ikke noen store tilhengere av sånne babyshowers, forteller Stine Midtun og Maja Kristine Mathisen, som begge bor i Alta.

Men da felles venner arrangerte et selskap for deres gravide bestevennine, bestemte de seg for å gjøre noe gøy til festen.

– Spist opp med hud og hår

– Vi tenkte at vi ville sprite opp stemningen litt, og selv om alle ble litt paffe først, så syntes den vordende moren at det var skikkelig festlig, sier Midtun.

– Og det var jo bare en vanlig kjempegod sjokoladekake under, så den ble spist opp, forteller Midtun.

– Mange turte først ikke å smake

Kristine Dale har, som Stine, delt sin fødekake med hashtaggen #fødekake på Instagram.

– Da det skulle arrangeres babyshower for svigerinnen min, visste jeg med en gang at jeg bare måtte bidra med en fødekake. Jeg hadde sett bilder på Facebook av sånne kaker, og syntes det var morsomt. Jeg fikk hjelp av svigerinnen min og samboeren min til pyntingen, og vi lo godt da vi holdt på, forteller Dale.

Hun forteller at både vordenede mor og gjester lo godt av kaken.

– Men det var ikke så mange som turte å smake med en gang, ler Dale.

Amerikansk tradisjon

Tradisjonelt har vi i Norge ventet med å gi barselgaver til etter at babyen er født. På en babyshower derimot feirer man den vordende moren og babyen som er på vei. Gjestene gir gjerne gaver til mor og baby, leker babyshower-leker og spiser god mat.

I Norge er babyshower en relativt ny feiring, men den har blitt mer og mer populær de siste par årene.

Fødekake

– Jeg leker ikke babyshower, sier Cathrine Åsheim om denne kaka.

Foto: Cathrine Åsheim