NRK Meny
Normal

– Hvilken idiot er det som har skutt tre hull i bilen min?

Da den unge mannen skulle hente bilen sin, oppdaget han tre store kulehull i karosseriet. – Jeg ble rasende.

Hærverk mot bil i Vardø kommune

En ung bileier oppdaget at noen trolig har skutt mot bilen hans på Svartnes i Vardø kommune.

Foto: Privat

– Hvilken idiot er det som har skutt tre hull i bilen min? Det er ganske så respektløst å skyte på andre folk sine biler. Dette er tydeligvis skjedd fra avstand, og den eller de som har gjort dette kan umulig ha sikret seg om at det ikke er personer i bilen, sier en mann i 20-årene fra Vardø.

Han ønsker ikke å bli navngitt, men bekrefter overfor NRK at han fredag kommer til å politianmeldte skadeverket som er utført på en parkert bil på Svartnes i Vardø kommune.

Skulle på EU-kontroll

Bilen, en svart Toyota Corolla, har stått ved en privat garasje på Svartnes en periode, men skulle torsdag denne uken inn på EU-kontroll.

Skadeverket må ha skjedd i løpet av de siste fire ukene, mener eieren.

– Jeg var og så på bilen i juli måned og jeg oppdaget ingen skytehull i karosseriet da. Jeg har gått rundt for å leite etter tomhylser i området, men finner ingen.

– Er du sikker på at noen har skutt med skarp ammunisjon?

– Ja, det er skutt. Den ene kula står fremdeles igjen i bilen. Folk jeg har snakket med mener det trolig er brukt .22-kaliber her, sier mannen.

Lover diskré behandling

Selv om bilen har stått på en privat eiendom er det langt til nærmeste nabo. Den personen eller personene som har skutt mot bilen kan derfor ha gjort dette uten å nødvendigvis bli oppdaget.

Dersom personen(e) bak skadeverket angrer seg, lover bileieren diskré behandling.

– Den som har gjort dette bør melde seg. Men dersom bilen blir reparert, krever jeg ikke å få vite hvem som har gjort det.