NRK Meny
Normal

– Hundene og kattene i Alta har et langt bedre helsetilbud enn befolkningen

Kystpartiets Rut Olsen flesket til med å snakke om hunden sin sitt helsetilbud under kveldens debatt i biblioteket i Alta.

Kystpartiets Rut A. Olsen

Kystpartiets Rut A. Olsen vil ha konsekvensutredning av sykehustilbudet i Vest-Finnmark.

Foto: Rolf Jakobsen

Valglogo
Rut Olsen

Rut Olsen etter kveldens debatt

Foto: Robin Mortensen / NRK

– Det er ingen tvil om at da man bygde Hammerfest sykehus, var det den rette plassen, men når vi nå skal bygge for 50-60 år frem i tid, er det veldig rart dersom man ikke skal utrede det. Veldig mye har endret seg siden sist, sa Rut Olsen, ordførerkandidat for Kystpartiet, under kveldens valgkampdebatt i Alta.

Hunder og katter

Samtlige partier i panelet, på tvers av den partipolitiske aksen, men med unntak av Miljøpartiet de Grønne, var enige om at det bør ligge en faglig vurdering til grunn, før det tas en endelig beslutning om et fremtidig hovedsykehus for Vest-Finnmark skal ligge i Hammerfest eller i Alta.

Olsen fortsatte:

– Jeg har en liten hund. Den kan jeg få røntgen på klokken 10 om kvelden. vel og merke må jeg betale, men jeg kan likevel gå opptil dyrlegen og få det. Hundene og kattene i Alta har et langt bedre tilbud enn befolkningen, sa Olsen, til smil og applaus fra publikum.

Høyre: – Konsekvensutredning en selvfølge

Sykehusdebatten har igjen tatt full fyr etter at Finnmark Venstre i juli tok til orde for at et nytt hovedsykehus for Vest-Finnmark skal ligge i Alta. I forrige uke besøkte Fremskrittspartiets eldrepolitiske talsperson Bård Hoksrud Alta, og ga sin støtte til en faglig utredning, en såkalt konsekvensutredning, av sykehustilbudet i Vestfinnmark. Dette i tråd med lokallagets ønske.

Like etter tok Alta Ap bladet fra munnen og støttet en slik konsekvensutredning, i strid med fylkeslagets tidligere vedtak om at et nytt sykehus bør plasseres i Hammerfest. Det tok full fyr i Ap.

Debatt Alta

Ivar Pettersen, ordførerkandidat for Høyre, etter kveldens debatt

Foto: Robin Mortensen / NRK

Under kveldens debatt var også Alta Høyre klar:

– Jeg synes vi er kommet frem til et godt resultat gjennom de utredningene som har vært og gjennom vedtakene som er gjort i Helse Nord, sa Ivar Pettersen, ordførerkandidat for Høyre.

– Men vi krever en utredning og synes det er meningsløst å ikke utrede både Hammerfest og Alta som alternativ. Altså ikke bare bygninger, men også det innholdet som skal være. Det er en selvfølge når det skal investeres to milliarder, sa han.

Disse gikk i ilden

Debatten ble avholdt som et ledd i NRK og Amedia samarbeider om en felles valgkampturne denne høsten. Samtlige 29 kommuner i Finnmark blir besøkt, og Alta var den tredje kommunen ut.

For utenom at publikum i Alta fikk mulighet til å ta ordet gjennom kveldens debatt, utgjorde politikerne i nordlysbyen panelet.

Disse gikk ut i ilden:

Ivar Pettersen, ordførerkandidat (H), Monica Nielsen Ordførerkandidat (Ap),Tommy Berg, ordførerkandidat (SV), Ronny Berg, ordførerkandidat (FrP)., Rut Olsen, ordførerkandidat, (Kystpartiet), Knut Klevstad, ordførerkandidat, (KrF), Tor Børstad, 3. kandidat, (Sp), Trine Noodt, ordførerkandidat, (V), Miriam Akkouche, ordførerkandidat, (MDG).

Også oppdrettsnæring og skolestrukturen ble debattert.