– Følte vi måtte starte turneen i Finnmark

Å forandre verden, ikke fra utsiden, men fra innsiden av hvert menneske. Det er målet til prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng. De starter sin turné i Alta mandag.

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng

BLI BEDRE KJENT MED SEG SELV: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng vil lære folk å akseptere seg selv, da vil man lettere akseptere andre.

Foto: Astrid Krogh / NRK

Change The World Tour 2015 starter i dag og duoen prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har valgt å starte i Alta – fordi intuisjonen ba dem om det.

– Vi vet ikke selv hvorfor, vi hadde bare en sterk følelse av at vi skulle begynne her nord, forteller Elisabeth Nordeng.

– Intuisjon forteller sjelden hvorfor, bare at, supplerer prinsesse Märtha Louise og forteller videre at da de besøkte helleristningene ved verdensarvsenteret for bergkunst i dag, ble det mer tydelig hvorfor de burde starte her.

– De representerer jo veldig mye kommunikasjon, en åndelig og spirituell kommunikasjon, og det er jo det vi også formidler, klargjør Nordeng.

Vil gjøre et dugnadsløft

I kveld skal de to holde et arrangement i Alta. Der skal de gjøre en såkalt «reading» av en person, så får de et tema som de vil jobbe videre med, i hele salen.

– Det handler om å gi slipp på gamle frykter og mønster, så vi kan komme ut med vårt potensiale og tørre å være mer oss selv, forteller prinsesse Märtha Louise.

Det er også det deres verdensturné har som mål å endre på, det å få folk til å tørre å gå innover og bli kjent med seg selv.

– Da begynner man også å respektere seg selv. Da respekterer man også lettere andre mennesker. Er vi fylt med mye misunnelse og kjipe følelser, da er det ofte det vi sender ut mot andre mennesker også, forklarer Nordeng.

Prinsesse Märtha Louise

HAR FÅTT MYE KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise tviler likevel ikke på valget hun tok i 2007, da hun startet opp engleskolen. Her på besøk i studio hos Finnmarkssendinga hos NRK Finnmark.

Foto: Astrid Krogh / NRK

Føler seg mer akseptert

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth startet engleskolen i 2007. Da opplevde de mye motstand. Særlig prinsessen.

– Da vi startet i 2007 var det mindre åpning for dette, men også det at jeg gikk ut av min rolle som prinsesse og det som var forventet av meg, til noe som var kontroversielt, forteller prinsesse Märtha Louise.

– Jeg opplever det som at det har snudd veldig, det har blitt mer akseptert.

De tror også at det er mer akseptert fordi både yoga og mindfullnes er mye mer inne i hverdagen til folk.

– Vi er ikke så rare og annerledes som folk trodde i begynnelsen.

– Jeg opplever at dette er et viktig arbeid og jeg tror at mye av grunnen til at jeg er der jeg er, er grunnen til at jeg er her på jorden, avslutter prinsesse Märtha Louise.