NRK Meny
Normal

– Elever og rektor får Snapchat-trusler: «Skal jeg drepe deg?»

Politiet er i gang med full etterforskning etter det som denne uken skal være grove trusler ved Hammerfest Videregående skole.

Snapchat

på det populære sosiale medier Snapschat skal truslene ha kommet.

Marianne Sivertsen Næss

ARKIVBILDE: Marianne Sivertsen Næss.

Foto: Kari Bjørkli Thomassen/Finnmark fylkeskommune

– Slik jeg ser det, er dette alvorlige trusler. «Skal jeg drepe deg», og slike typer utsagn, sier rektor Marianne Sivertsen Næss.

Hun forteller at de siste dagene for henne og elever ved Hammerfest videregående skole har vært av det uvirkelige slaget. Gjennom den populære bildeappen SnapChat.

– Det startet med at én elev mottok trusler, via Snapchat. Meldingen gikk til flere elever, derav én var nevnt med navn. I løpet av ettermiddagen onsdag, har flere elever blitt involvert ved at flere navn er nevnt, blant dem meg som rektor, sier Næss.

– Jeg tar dette veldig alvorlig. Det skal ikke forekomme.

Politiet: – Vi har metoder

Ved skolen har de ingen formening om hvem som står bak meldingene.

Politiet i Hammerfest sier at de ikke ønsker å kommentere saken da den er under etterforskning, men kan likevel si følgende:

– Vi har våre metoder i forhold til å etterforske på elektroniske spor, så det er i alle fall muligheter til å finne frem til de som står bak, sier operasjonsleder Lars Jørgen Kleven ved Hammerfest politistasjon.

Elever fikk drapstrusler på Snapchat

Lars jørgen Kleven ved Hammerfest politistasjon.

Foto: Allan Klo / NRK