NRK Meny
Normal

Finnmark Høyre: – Den sikkerhetspolitiske situasjonen viktigst

– Den viktigste saken på landsmøtet for oss i Finnmark Høyre, blir den sikkerhetspolitiske situasjonen i nord, sier stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen.

Joint Viking i Finnmark

I mars foregikk den store militærøvelsen Joint Viking i hele Finnmark.

Foto: Robert Lundgren/NRK

I dag starter Høyres landsmøte på Gardermoen. For Finnmarks representanter vil forholdet til sikkerhet prege politikken.

– Forholdet til Russland og forholdet til NATO kommer til å bli en stor sak. Der er vi atter en gang midt i den geopolitiske sfæren, sier Bakke-Jensen.

Stortingsrepresentant for Finnmark Høyre, Frank Bakke-Jensen, tror at hovedfokuset på landsmøtet ellers vil dreie seg rundt lokalpolitikk og den kommende valgkampen.

– Kommunereformen blir viktig for oss. Å skape bedre tjenester til innbyggerne i kommunen og å være med på å forme kommunereformen videre, sier Bakke-Jensen.

LES OGSÅ: Russiske medier omtaler norsk militørøvelse

LES OGSÅ: Professor: – Kommunesammenslåing en ulykke for distriktene

Onsdag sendte stortingsrepresentanter for de tre nordligste fylkene ut en kronikk, der de svarer på kritikken fra Arbeiderpartiet om regjeringens nordområdepolitikk.

Frank Bakke-Jensen

Kunnskap og utdanning er ennå en viktig sak både for Finnmark Høyre og Høyre, sier stortingsrepresentant og leder for Finnmark Høyre, Frank Bakke Jensen.

Foto: Pressebilde Høyre

– Jonas Gahr Støre påstår at regjeringen ikke har noen plan, ingen fremdrift, ingen ambisjoner og ingen vilje. Dette er useriøse påstander og virker desperat av en partileder som tilsynelatende har behov for å komme på banen fordi Arbeiderpartiet ser hvordan regjeringen leverer – også på nordområdesatsingen.

Slik tordner Høyre-representantene Margunn Ebbesen, Regina Alexandrova og Frank Bakke-Jensen i kronikken.

LES OGSÅ: Støre i strupen på regjeringens nordområdepolitikk