– Dårlig vær har gjort det roligere på Midnattsrocken

Festivalen Midnattsrocken i Lakselv har ifølge politiet vært relativt normal hva angår hendelser, men de tror at været har fungert som festdemper.

Politiet under Midnattsrocken 2016

Politiet tror de kunne fått mer å gjøre under årets festival hvis det hadde vært fint vær. Her er de på patrulje fredag kveld.

Foto: Ole Sommerset / NRK

– Kaldt og regntungt vær har vært med på å redusere bråk og uro på området. Mange har også hatt tilhold i campingvogner og telt i stedet for å rave rundt, skriver politiet i en pressemelding om Midnattsrocken 2016.

Politiet har totalt logget 19 ordensforstyrrelser, fem promillekjøringer, to narkotikasaker og tre sedelighetssaker.

– I tillegg har en mann sittet i arrest for ordensforstyrrelse. Seks personer har blitt utvist fra festivalområdet og fått klippet av festivalbånd.

Politiet under Midnattsrocken 2016

Politiet sier det har vært lite bråk på årets festival.

Foto: Ole Sommerset / NRK

Fem patruljer ute

En narkotikahund med fører har foretatt kontroll på festivalområdet og campen, og drevet med mye forebyggende arbeid, står det i pressemeldingen.

Utrykningspolitiet (UP) har sendt ut fem patruljer i forbindelse med Midnattsrocken. Det har vært både uniformerte biler, en sivil bil og en sivil motorsykkel.

– Kontrollerte kjøretøyer både rundt Midnattsrocken og i Lakselv sentrum, samt innfartsårer ved Skaidi og Sennaland.

Skryter av publikum

Daglig leder for Midnattsrocken, Jon Arne Pettersen, mener publikum fortjener rosen for at det har vært lite bråk.

Kjell Magne Rasmussen og Jon Arne Pettersen

Leder for Midnattsrocken, Jon Arne Pettersen, er fornøyd med årets publikum.

Foto: BJORNARNEJOHANSEN / Ságat

– Publikum som er på festivalen er skikkelige folk, og da blir det minimalt med bråk, det har vi hatt ikke bare i år, men også tidligere år. I tillegg har vi utrolig dyktige vakter som stiler opp og gjør en formidabel jobb.

Han ble overrasket over at folk har vært ryddigere i år enn tidligere.

– Folk er blitt flinkere til å rydde opp etter seg og ha det ryddig rundt seg på festivalområdet, det gleder meg veldig, sier han.

Når det kommer til hendelsene hvor politiet har vært involvert i helgen, kan han ikke si noe om.

– Jeg har ikke fått noen rapport eller tilbakemeldinger fra politiet på det, nå er det vel ingen som er dømt for å ha gjort noe, så vi må la politiet gjøre jobben sin. Men vi har nulltoleranse for enhver form for vold eller narkotika, sier han.