18-åring var på jobb da han ble stukket ned og drept

Den 18 år gamle unge mannen som ble knivstukket og drept i Vadsø lørdag, var på kveldsvakt med to andre ansatte da hendelsen skjedde.

Coop Vadsø

Politiet i Finnmark har sikret området rundt Coop-butikken i Vadsø og har satt i gang drapsetterforskning på stedet.

Foto: Sidsel Vik / NRK

– Det er med dyp sorg vi kan bekrefte at det var en av våre ansatte ved Coop Byggmix Vadsø som døde av skadene han ble påført i den tragiske hendelsen i går kveld, sier Jan-Ivar Alsén som er administrerende direktør i Coop Finnmark til NRK.

Like før klokken 22 lørdag kveld fikk politiet inn meldingen om at en person skal ha blitt knivstukket inne på Coop Extra-butikken i Vadsø sentrum.

Politi, ambulanse og brann rykket ut til butikken. Den 18 år gamle unge mannen ble da konstatert død av ambulansepersonell etter kort tid.

Ukjent motiv

Under en pressekonferanse søndag kveld, sa påtaleansvarlig Ylva Helen Kvikstad at 17-åringen ville bli fremstilt for varetektsfengsling enten mandag eller tirsdag.

Hun fortalte at den siktede hadde midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Han kom som mindreårig asylsøker fra et sentralasiatisk land i 2015.

Etterforskningsleder Steffen Andreassen sier at den siktede mannen ikke har blitt avhørt ennå. De jobber nå for å kartlegge motivet.

– Vi har mange hypoteser om motiv. Vi etterforsker bredt og utelukker ingenting. Det vil være en stor del av etterforskningen videre å finne ut hvorfor dette skjedde, sier Andreassen.

Etterforskningslederen ville verken bekrefte eller avkrefte om drapsvåpenet var funnet, men bekreftet at det er snakk om en «knivlignende gjenstand».

Var på kveldsvakt

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge

Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen bekrefter overfor NRK at den 18 år gamle mannen var på jobb sammen med to andre ansatte da drapet skjedde.

Foto: Hedvig Bjørgum / NRK

Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen bekrefter overfor NRK at den 18 år gamle mannen var på jobb sammen med flere ansatte da drapet skjedde.

– Jeg kan bekrefte at 18-åringen var på jobb da det skjedde. Totalt var det tre ansatte i butikken, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen til NRK.

Jan-Ivar Alsén som er administrerende direktør i Coop Finnmark sier til NRK at de følger opp de andre to ansatte som var på vakt lørdags kveld.

– De ansatte ved butikken blir nå fulgt opp av Coop Finnmark og kommunens kriseteam. Det er mange ubesvarte spørsmål om hendelsesforløpet og saken etterforskes nå av politiet.

– Våre tanker går nå først og fremst til avdødes familie, og de som er berørt av tragedien, sier Alsén.

Halv stang i Vadsø

Vadsø kommune flagget på halv stang søndag etter en 18 år gammel ung mann ble knivstukket og drept lørdags kveld.

Foto: Sidsel Vik / NRK

Kjenner ikke til siktede

Fire timer etter hendelsen, ble en gutt på 17 år pågrepet og senere siktet for drapet.

Etter en lang politijakt prøvde 17-åringen til slutt å rømme ved å legge på svøm fra Vadsøya like utenfor Vadsø sentrum, men politiet pågrep han med båt.

Den siktede er ikke tidligere straffedømt, men politiet opplyser at de har hatt kontakt med han ved to anledninger i forbindelse med plagsom oppførsel den siste måneden.

Politiet vil be om varetektsfengsling av den siktede gutten mandag.

Laster kart, vennligst vent...

Den 17 år gamle gutten løp ifølge vitner med kniv i hånda fra Coop butikken i Vadsø sentrum og over broen til Vadsøya.

Hva som var motivet for drapet er foreløpig ukjent for politiet.

Vidar Zahl Arntzen

17-åringens forsvarer, Vidar Zahl Arntzen, sier til NRK søndags formiddag at han foreløpig ikke har kommet i kontakt med sin klient, og vil derfor ikke kommentere saken.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

17-åringens forsvarer, Vidar Zahl Arntzen sier til NRK at han har hatt møte med sin klient, men at de ikke har gått inn på saken fordi han er ikke i form til det.

Politiet holder pressekonferanse

Politiet sendte søndags morgen ut en pressemelding hvor de opplyser at det vil bli holdt en pressekonferanse om saken søndags ettermiddag.

Overfor NRK bekrefter politiet i Finnmark at dette vil bli i 17–18 tiden søndag.

Drap i Vadsø

Voldshendelsen skal skjedde inne på Coop Extra-butikken i Vadsø lørdag kveld.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK