NRK Meny
Normal

Her må politiet skyte på en syltetøybeholder for å unngå eksplosjon

En 1000-liters dunk med syltetøyrester var i ferd med å eksplodere i Tana. Politiet måtte komme til stedet og skyte hull i beholderen for å lette på trykket.

Syltetøydunk holdt på å eksplodere

På bildet ser man dunken, som var helt rund og hadde bøyd enkelte av metallstengene rundt. Politiførstebetjent Einar Deiz satte to kuler i beholderen, og faren var avverget.

Foto: Politiet

En sjelden gang er politiet i Tana nødt til å bevæpne seg på jobb. Unikt er det derimot at det er en dunk med syltetøyrester som må håndteres.

En 1000-liters dunk utenfor meieriet til Tine i Tana hadde blitt stående helt tett, og da syltetøyrestene begynte å gjære dannet det seg gass. Dette bygget etter hvert opp et voldsomt trykk inne i beholderen.

Politiet ble derfor oppringt av meieriet klokken 09.38 tirsdag, og rykket ut.

– Kunne vært farlig

– Det kunne vært farlig. Den var helt kulerund, forteller operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Finnmark politidistrikt.

Ifølge meierisjef Eirin Beate Utsi var det små mengder syltetøyrester som var fylt over i denne metallbeholderen i påvente av å bli deponert.

– Den var plassert langt borte fra folk. Vi så at restene gjæret inni beholderen og kontaktet derfor politiet. De vet hvordan man håndterer det, sier Utsi.

Saken fortsetter under bildet.

Laster Twitter-innhold

– Ingen dramatikk

Utsi forteller videre at situasjonen var mer komisk enn dramatisk.

Etter vanlig prosedyre fikk politiførstebetjent Einar Deiz ved Tana lensmannskontor skutt to hull i beholderen. Trykket avtok uten dramatikk og syltetøysøl.

– Nå er alt i orden, forteller Syversen, som innrømmer at oppdraget er av de sjeldne.

– Jeg har ikke vært borti dette før, eller noe lignende, sier han.